Noul Peugeot 3008 – SUV-ul cu tehnologie avansată

Peugeot 3008 a luat cu asalt segmentul C-SUV, o clasă în plină expansiune la nivel global şi acceptă provocarea venită din partea clienţilor exigenţi, în căutare de senzaţii noi şi experienţe diferite. Prin caracterul spectaculos al noului Peugeot i-Cockpit® de ultimă generaţie, designul de calitate, eficienţa arhitecturală optimizată sau echipamentul său high-tech, 3008 urmăreşte să-şi afirme poziţia de jucător important pe acest segment de piaţă.

O adevărată întruchipare a automobilului modern, statutar, tehnologizat, creator de emoţii şi plăcere personală, clasa SUV sporeşte prestigiul posesorului şi personifică valorile, în pas cu spiritul timpului. Acest autovehicul nu reprezintă doar realizarea dorinţei de exprimare personală, ci şi dorinţa de a demonstra succesul, de a observa reflecţia propriilor valori în privirile celorlalţi. Un mijloc pe măsura dorinţelor, clasa SUV reprezintă un concept care şi-a depăşit scopul – Sport Utility Vehicle – făurindu-şi propriul mit: deoarece conducătorii auto de astăzi îşi doresc senzaţii noi la volan; pentru că timpul petrecut în deplasări devine un timp bogat în experienţe, emoţii şi solidaritate; pentru că interacţiunea cu autovehiculul este intuitivă şi senzorială ca şi cum acesta înţelege nevoile ocupanţilor şi se conformează acestora; iar interiorul primitor poate fi personalizat asemenea propriei case.

Toţi constructorii de automobile au înţeles asta şi din acest motiv există o mulţime de modele disponibile în lumea întreagă. Totuşi, plăcerea conducerii unui SUV se ridică rar la înălţimea aşteptărilor. Provocarea cu care se confruntă Peugeot este, prin urmare, una de primă anvergură: nu numai încorporarea tuturor caracteristicilor segmentului ci, mai ales, furnizarea unui pachet inteligent şi fin, modern şi incredibil de consistent. În cazul lui 3008, brand-ul doreşte să se poziţioneze încă din start în segmentul C-SUV cu un produs care stârneşte dorinţa, cu excelente performanţe tehnice şi compatibil cu strategia mărcii de orientare spre segmentele mai afluente ale pieţei. Această orientare este confirmată în primul rând de echiparea, încă din versiunea standard, cu noul i-Cockpit® Peugeot.

Îţi taie respiraţia

La intrarea în habitaclu aveţi sentimentul că pătrundeţi într-o lume surprinzătoare, originală, de o calitate omniprezentă. Spectaculos şi avangardist, postul de conducere vă atrage imediat atenţia. Acest ansamblu coerent şi extrem de tehnologic este i-Cockpit-ul Peugeot de ultimă generaţie, un concept inovator care face istorie în lumea cockpit-urilor auto. Aici, totul pare a fi conceput pentru a servi plăcerea şi atenţia conducătorului auto, într-o segment de nişă cu un caracter high-tech pronunţat.

Designul interior al noului Peugeot 3008 este unic pe acest segment de piaţă. Stilul este deosebit de reuşit şi bogat, iar tehnologia integrată la bord promite foarte mult. Aceeaşi impresie se continuă şi la exterior. La prima vedere, noul Peugeot 3008 este provocator şi surprinde prin tăria sa de caracter. Efectul este puternic, limpede şi incontestabil: avem de-a face cu un SUV.

Gamă de motoare puternice… şi economice!

Fie în varianta pe benzină sau cea diesel, 3008 beneficiază de motoarele din gama Euro 6.1, motoare puternice... şi totuşi cu un consum ultra-scăzut.

Toate versiunile pe benzină sunt Best-in-Class în categoria lor! Motorizarea 1.2 litri PureTech 130 S&S afişează emisii începând cu 115 g CO2/km, în timp ce motorul 1.6 l THP 165 S&S cu cutie de viteze în şase trepte emite doar 129 g CO2/km. În această gamă există patru motorizări: 1.2 l PureTech 130 S&S 6SMT, cutie de viteze manuală cu 6 trepte, în versiunile standard şi cea cu consum foarte scăzut, 1.2 litri PureTech 130 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte şi 1.6 litri THP 165 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte.

În cazul motoarelor diesel, tehnologia BlueHDi menţine emisiile între 100 şi 121 g CO2/km la 100, 120 şi 150 CP. Motorizările 1.6 BlueHDi şi 2.0L BlueHDi sunt de asemenea printre cele mai bune de pe piaţă. Avem aşadar următoarele variante disponibile: 1.6 litri BlueHDi 100 S&S BVM51.6L BlueHDi 120 S&S 6SMT, cutie de viteze manuală cu 6 trepte, în versiunile standard şi cea cu consum foarte scăzut, 1.6 litri BlueHDi 120 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte, 2.0 l BlueHDi 150 S&S 6SMT, cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi 2.0 l BlueHDi 180 S&S, cutie de viteze cu 6 trepte.

Experienţă triumfătoare la volan

Reputaţia „leului” în ceea ce priveşte intensitatea experienţei la volan este deja binecunoscută, ca de altfel şi abilitatea inginerilor Peugeot de a dezvolta model după model, autovehicule de cea mai bună calitate, indiferent de categorie. În cazul autovehiculelor SUV, provocarea este semnificativă: garda la sol ridicată, poziţia la volan înaltă, centrul de gravitate mai sus... Toate acestea într-o clasă unde alegerea designului se face adesea în detrimentul manevrabilităţii.

Conducerea autovehiculului este o plăcere, sentiment amplificat de volanul compact, şi conducătorul auto poate profita la maximum de calităţile dinamice ale acestui SUV, în special datorită sprijinului oferit de numeroasele sisteme de asistenţă disponibile. Sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) de ultimă generaţie minimizează orice pericol graţie unui arsenal de sisteme de siguranţă:

 • Frânare de urgenţă (Active Safety Brake) şi avertizare în caz de coliziune (Distance Alert);
 • Avertizare pentru banda de plecare (Active lane departure warning);
 • Sistemul de avertizare al conducătorului auto (Driver Attention Warning);
 • Sistemul adaptativ pentru faza lungă (Automatic adaptive headlamp main beam);
 • Sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie cu funcţia Recomandări (Speed Limit recognition and recommendation);
 • Autopilotul (Adaptive Cruise Control) cu funcţia Stop (la cutiile de viteză automate);
 • Sistemul de monitorizare a punctului mort (Active Blind-spot Monitoring).

În mediul urban, conducătorul auto primeşte, de asemenea, asistenţă în timpul anumitor manevre, graţie sistemelor Visio Park (vizibilitate totală 360°) şi Park Assist – de ultimă generaţie.

Conectivitate permanentă

Peugeot 3008, asemenea proprietarului său, este în pas cu moda. Astfel, acesta satisface nevoia de a rămâne conectat la volan şi de a naviga calm şi liniştit, graţie unor sisteme precum Mirror Screen, încărcare inductivă a smartphone-ului (pentru aparatele compatibile cu standardul Qi) şi sistemul de navigaţie 3D (cu conectare).

Calităţi de SUV, spirit GT

La numai câteva săptămâni după prezentarea sa, noul Peugeot 3008 şi-a dezvăluit versiunea cea mai dinamică şi mai exclusivistă: GT. Expresie modernă a confortului, destinată conducătorilor auto în căutarea unor experienţe noi, versiunea GT completează gama noului SUV al mărcii. Dotată exclusiv cu motorizarea 2.0 L BlueHDi 180 CP S&S EAT6, noul Peugeot 3008 GT beneficiază de o serie de caracteristici specifice, precum şi de o culoare nouă în versiunea Coupe Franche. În plus, versiunea GT Line propune chiar şi la nivelul motorizărilor mai accesibile o echipare sportivă. Noile versiuni ale modelului Peugeot 3008, GT şi GT Line se înscriu astfel în obiectivul mărcii, de a urca la următorul nivel al calităţii în segmentul său.

 

Dealer: Casa Auto

Adresa: Leţcani, Nr. 1113, Jud. Iaşi

Tel.: 0232933

E-mail: casaauto@testergrup.ro

Web: casaauto-testergrup.ro

 

Dotări standard ACCESS

 • Computer de bord
 • Cotiera centrală faţă
 • Cotiera centrală spate + trapa ski
 • Geamuri faţă şi spate acţionate electric
 • Oglinzi retrovizoare exterioare reglabile electric şi încălzite
 • RADIO cu 6 boxe + Bluetooth + USB + Ecran alb tip C + Comenzi audio pe volan
 • Regulator + limitator viteză
 • Scaun şofer reglabil pe înălţime
 • Volan reglabil pe înălţime şi adâncime
 • Airbag frontal pentru şofer + pasager cu posibilitatea decuplării airbag pasager
 • Airbag-uri laterale faţă
 • Alertă atenţie şofer (nivel1)
 • Frâna de mână electrică cu Hill Assist
 • Aer condiţionat manual
 • Stopuri cu lumini LED

Comments are closed.