Volkswagen prezintă noua generație Passat: design aerodinamic puternic, calitate înaltă și propulsoare noi, de înaltă eficiență!La premiera mondială, Volkswagen prezintă primele fotografii și date despre modelul Passat complet reproiectat. În centrul atenției sunt designul aerodinamic puternic, propulsoarele ultra-eficiente, calitatea de top și numeroasele tehnologii noi. În doar câteva zile, autovehiculul va fi prezentat publicului pentru prima dată la IAA Mobility din München (între 5 și 9 septembrie 2023). Noul Passat va fi lansat ca model Variant versatil în primul trimestru din 2024. Cu peste 34 de milioane de unități vândute la nivel mondial, modelul Passat este cel mai bine vândut Volkswagen al tuturor timpurilor, după Golf și depășind modelul Beetle.

Complet nou, însă tipic Passat. Simplu și puternic - designul este în mod clar Passat, în mod clar Volkswagen, însă nou din toate perspectivele. Gama, orientată înspre client, formată din trei noi propulsoare hibrid plug-in și mild-hybrid și cinci variante pe benzină cu turbosuflantă și diesel este caracterizată prin eficiență.

Silențios și spațios, Passat Variant oferă un nivel ridicat de confort în călătorii și va fi disponibil opțional cu noul control adaptiv al șasiului (DCC Pro 3) și noile scaune ergoActive 3 (cu masaj pneumatic în puncte de presiune). Funcțiile intuitive ale configurației postului de conducere digitalizat sunt o dezvoltare complet nouă. Noul Passat poate de asemenea parca independent, opțional, și poate parcurge distanțe lungi în regimul de conducere asistată 4.

Cele două propulsoare hibrid plug-in complet nou dezvoltate (eHybrid) cu o putere a sistemului de 150 kW (204 CP) și 200 kW (272 CP) sunt un exemplu perfect în acest sens. În combinație cu o nouă baterie de 19,7 kWh (conținut net de energie), acestea fac posibile autonomii complet electrice de circa 100 km. Această distanță face din Passat Variant un autovehicul electric pentru viața de zi cu zi - lucru asigurat suplimentar de duratele scurte de încărcare, bateria putând fi încărcată acum la puncte de încărcare CA de 11 kW, în loc de cei 3,6 kW posibili anterior. Passat Variant eHybrid poate fi încărcat chiar și cu până la 50 kW la stațiile de încărcare rapidă CC. În plus, combinația dintre motorul de tracțiune electrică și noul motor pe benzină economic cu turbosuflantă (1.5 TSI evo2) oferă autonomii totale de circa 1.000 km. 

Noul mild hybrid de 48 V

De asemenea, la bordul modelului Passat se găsește și un propulsor mild hybrid de 48 V (eTSI de 110 kW / 150 CP) care transformă energia cinetică în energie electrică și face posibil „coastingul”, fără utilizarea motorului cu ardere internă. Două motoare turbo pe benzină de 150 kW (204 CP) și 195 kW (265 CP) (2.0 TSI), precum și trei motoare turbo diesel (2.0 TDI) de 90 kW (122 CP), 110 kW (150 CP) și 142 kW (193 CP) completează gama de grupuri motopropulsoare. Cutia de viteze automată (DSG) este întotdeauna standard. Versiunile de putere 195 kW și 142 kW sunt echipate cu sistemul de tracțiune integrală controlată inteligent 4MOTION ca standard; toate celelalte modele au tracțiune față.

Un nou afișaj în format landscape

Volkswagen a reproiectat complet interiorul de înaltă calitate. Deosebit de frapant este afișajul amplasat clar, de mari dimensiuni, în format landscape - elegant, funcțional și progresiv. MIB4 servește aici drept platformă tehnică. Cea mai nouă generație a „matricei modulare infotainment” permite operarea intuitivă adaptată consecvent dorințelor șoferilor de Volkswagen.

Parcare asistată

Cu noul Passat Variant se va lansa cu o gamă de sisteme de asistență nou dezvoltată, de ultimă generație. Gama sistemelor de asistență la parcare este nouă. Acestea includ versiunile opționale Park Assist Plus3, Park Assist Pro3 și funcția memorie pentru Park Assist Pro3. Cu Park Assist Pro4, noul Passat Variant poate intra și ieși din locuri de parcare prin control de la distanță utilizând un smartphone. Dacă Passat dispune de funcția memorie pentru Park Assist Pro4, sistemul poate înregistra și memora la cerere ultimii 50 de metri ai unei deplasări. Când autovehiculul ajunge din nou în aceeași poziție - de exemplu, intrarea în carportul de acasă - se va oferi să preia manevra de parcare. Și ieșirea independentă dintr-un loc de parcare este posibilă.

Premieră mondială pentru DCC Pro

Controlul adaptiv al șasiului DCC Pro3 reprezintă un nou nivel al tehnologiei suspensiei. Combinația sa de dinamism maxim și cel mai înalt grad de confort setează standarde în clasa medie. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei cu două supape utilizată pentru prima dată într-un Volkswagen. Scaunele ergoActive Plus3 cu funcție de masaj pneumatic cu 10 camere pentru puncte de presiune oferă de asemenea un grad ridicat de confort în călătorii. Datorită unui ampatament mai lung cu 50 mm, cu 50 mm mai mult spațiu pentru picioare în spate și o capacitate a portbagajului de până la 1.920 de litri, Passat este ideal ca mașină polivalentă atât pentru afaceri, cât și pentru timp liber.

Modelul va fi disponibil la precomandă în România începând cu luna noiembrie.

Citiți și: Călătorind cu mașini autonome prin San Francisco!

Comments are closed.