Volkswagen lansează pe piața europeană noul SUV coupé Taigo

Odată cu debutul noului model compact Taigo, producătorul auto german Volkswagen lansează pe piața europeană primul SUV coupé din gama sa. Vehiculul se remarcă prin plafonul ușor înclinat, care însă nu afectează confortul pasagerilor aflați pe locurile din spate. În total, noul automobil bazat pe arhitectura MQB beneficiază de cinci locuri și este prevăzut cu un sistem de tracțiune față, alături de numeroase tehnologii de asistență de ultimă generație care promit să garanteze deplasări în condiții optime de siguranță.

Volkswagen Taigo își propune să se concentreze pe design, individualitate și emoție. El este echipat în mod standard cu faruri full LED, instrumentar de bord complet digital, volan multifuncțional și un sistem de infotainment din seria MIB3. În ceea ce privește stilul exterior, noul SUV coupé măsoară 4,26 metri lungime și a avut ca sursă de inspirație modelul Nivus, comercializat pe piața din Brazilia, publicul său țință fiind alcătuit în principal din clienți tineri.

Din echiparea standard a noului Volkswagen Taigo fac parte și multe funcții de asistență a conducătorului auto, cum ar fi sistemul de monitorizare a vecinătății mașinii Front Assist cu tehnologie de frânare în caz de urgență și sistemul de avertizare în cazul în care se părăsește brusc banda de rulare Lane Assist. În plus, tehnologia IQ.DRIVE Travel Assist poate fi comandată opțional pentru a permite deplasarea semi-autonomă la viteze de până la 210 km/h.Comments are closed.