Volkswagen a dezvăluit oficial noua versiune ID.4 GTX

Producătorul auto german Volkswagen a prezentat primul său model electric de înaltă performanță, care își propune să aducă o sportivitate inteligentă în lumea mobilității fără emisii de noxe. ID.4 GTX este primul model bazat pe arhitectura modulară MEB care integrează două motoare electrice, el oferind atât tracțiune integrală, cât și numeroase elemente atractive de design.

„Condusul electric este foarte distractiv, iar odată cu ID.4 GTX adăugăm o nouă dimensiune în materie de sportivitate și dinamică. Cel mai emoțional membru al familiei ID. de până acum ne arată că mobilitatea electrică și performanțele sportive de top nu se exclud reciproc”, a declarat Ralf Brandstätter, CEO-ul mărcii Volkswagen.

ID.4 GTX are câte un motor electric instalat pe fiecare dintre cele două punți. Împreună, cele două propulsoare dezvoltă 220 kW (echivalentul a 299 CP) și îi permit mașinii să se deplaseze cu tracțiune integrală – o premieră pentru familia ID. În plus, datorită acestei configurații, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 6.2 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

„Cuplul maxim al sistemului de propulsie este disponibil instantaneu și veți vedea cât de ușor de manevrat este acest vehicul. Mai mult decât atât, operarea inovatoare și conceptul de siguranță sunt la fel de inteligente ca tehnologia de propulsie. Spre exemplu, șoferul este susținut de un head-up display bazat pe realitatea augmentată și de numeroase sisteme de asistență”, a precizat Thomas Ulbrich, membru în consiliul de administrație al companiei Volkswagen, responsabil de activitățile de dezvoltare.

În ceea ce privește designul, noua versiune ID.4 GTX iese în evidență prin barele de protecție redesenate, banda luminoasă care unește blocurile optice din spate și luminile de rulare pe timp de zi formate din câte trei elemente de formă hexagonală. De asemenea, la interior se remarcă o nouă schemă de culori care combină albastrul de la nivelul bordului și al portierelor cu o serie de accente roșii.

Noul Volkswagen ID.4 GTX va fi lansat în Europa în vara anului curent și va avea un preț de pornire de 50.415 euro pe piața din Germania. Modelul face parte din strategia ACCELERATE, al cărei obiectiv este acela ca 70% din vânzările europene ale companiei germane să fie reprezentate, în 2030, de vehicule cu propulsie electrică.

Comments are closed.