Viitorul SUV de clasă mică al mărcii Jeep ar putea fi complet electric

Producătorul auto american Jeep analizează posibilitatea de a include în gamă un SUV de dimensiuni mai mici decât cele ale modelului Renegade, precum și ideea ca acest nou vehicul să fie echipat cu o tehnologie de propulsie electrică.

Cu ocazia aniversării celor 80 de ani de la înființarea companiei, Christian Meunier, șeful brand-ului Jeep, a anunțat că va fi disponibil câte un automobil capabil să se deplaseze fără emisii de noxe în fiecare segment, până în 2025. Mai mult decât atât, Mark Allen, directorul de design exterior al firmei, a dezvăluit că electrificarea ar putea aduce și o extindere a liniei de produse.

Conform publicației britanice Auto Express, din gamă va face parte și un model mai mic decât Renegade. „Este cert că analizăm aceste proiecte. Renegade se află în segmentul B așa că există mai jos un sector pe care ne gândim să îl exploatăm. Însă nu cred că ne dorim ceva mai mare decât Wagoneer – este o bestie!”, a declarat Allen.

În cazul în care noul SUV de clasă mică va debuta mai devreme de anul 2025, el ar trebui să utilizeze viitoarea generație a platformei CMP din cadrul grupului Stellantis, programată să apară pe piață în 2022. Deși noua versiune a arhitecturii CMP se va adapta perfect nevoilor specifice mașinilor electrice, este puțin probabil ca ea să poată susține sisteme de tracțiune integrală.

De aceea, se presupune că la baza viitorului model Jeep va sta platforma STLA, capabilă să integreze motoare electrice pe ambele punți, pe care Stellantis a anunțat că o va lansa în 2026. Capacitatea bateriilor va porni de la 37 kWh, astfel că autonomia vehiculelor create cu ajutorul tehnologiei STLA va ajunge la aproximativ 480 km.

Comments are closed.