VIDEO Așa arată Noul Hyundai IONIQ 6!

Hyundai a dezvăluit designul celui de-al doilea model al gamei 100% electrice IONIQ. IONIQ 6 – „Electrified Streamliner”, așa cum este descris de către echipa Hyundai - are o siluetă aerodinamică, pentru dezvoltarea autovehiculului fiind utilizate materiale sustenabile, în linie cu angajamentul producătorului pentru un viitor durabil.

Avand ca sursa de inspiratie conceptul Prophecy, silueta IONIQ 6 se caracterizeaza prin linii simple si o forma aerodinamica, pentru a exprima ceea ce designerii Hyundai denumesc Emotional Efficiency. Tema generala de design - „Ethical Uniqueness” - se remarca prin estetica simplificata, care pune accent pe functionalitate.

IONIQ 6 are un coeficient aerodinamic de doar 0,21, datorita liniei joase a plafonului, clapetelor active, pasajelor rotilor, spoilerului, trenului de rulare, deflectoarelor si oglinzilor laterale digitale (disponibile optional).

Tehnologia Hyundai Parametric Pixels (peste 700 de pixeli) este integrata in diverse componente, precum: faruri, lumini spate, senzori fata, guri de ventilatie, consola centrala. In plus, Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) confera o alura spectaculoasa autovehiculului, atunci cand este actionat sistemul de franare. Caracterul distinctiv al modelului este accentuat de emblema Hyundai, care dispune de un nou design. 

Habitaclul – asemanator unui cocon – este confortabil si functional. Materialele durabile utilizate reflecta stilul de viata al clientilor, care acorda o atentie deosebita solutiilor de mobilitate sustenabila, pentru imbunatatirea experientei de condus.

Platforma E-GMP contribuie la maximizarea spatiului interior, iar podeaua plata permite crearea unui spatiu deschis, pentru confortul pasagerilor.

Structura interioara centrata pe nevoile pasagerilor este evidentiata de amplasarea ergonomica a unitatii de control. IONIQ 6 dispune de un ecran de 12 inchi, respectiv de un instrumentar de bord de 12 inchi. In plus, consola centrala ofera spatiu generos pentru depozitare. 

Arhitectura de iluminare incorporeaza tehnologia Dual Color Ambient Lighting, pasagerii avand posibilitatea de a alege dintre 64 de culori, respectiv sase teme. In plus, sistemul „4-dot Interactive Pixel Lights” (disponibil pe volan) ofera o experienta intuitiva pentru conducatorul auto.

Pentru dezvoltarea IONIQ 6 au fost utilizate materiale sustenabile:

-  exterior: vopsea provenita din reciclarea anvelopelor uzate, dar si pigment obtinut din carbune de bambus;

-  interior: piele eco, plastic reciclat, vopsea bio derivata din uleiuri vegetale, covorasele fiind realizate din plase de pescuit reciclate – o premiera pentru gama IONIQ.

Odata cu dezvaluirea designului, Hyundai lanseaza un material video 3D, care va putea fi vizionat pe ecranele digitale din trei locatii emblematice la nivel mondial: K-POP Square - Seul, Piccadilly Circus - Londra si Big Kahuna - New York.

Premiera mondiala va avea loc in luna iulie, specificatiile si tehnologiile modelului fiind dezvaluite la momentul respectiv.

Citiți și: Totul despre Noile Citroën C4 X și Ë-C4 X: eleganță de fastback, rafinament de sedan, atitudine de SUV!

Comments are closed.