Ultimul model cu motorizare convențională al mărcii Lotus va debuta în această vară

Primul vehicul de serie complet nou lansat de compania britanică Lotus în ultimii 12 ani va fi dezvăluit oficial în data de 6 iulie. Modelul va purta denumirea „Emira” și va avea rolul de a celebra încheierea poveștii de succes pe care Lotus a construit-o de-a lungul vremii în segmentul mașinilor sport echipate cu opțiuni convenționale de propulsie. Ulterior, marca va intra într-o epocă electrificată.

Asemenea noul hypercar electric Evija, modelul Emira – dezvoltat sub numele de cod „Type 131” și creat în așa fel încât să revigoreze caracterul Esprit – va fi un pilon important al ofesivei de produs demarate de Lotus ca parte a planului „Vision 80”, scrie revista britanică Autocar. Viitoarele mașini ale firmei deținute de grupul chinez Geely vor avea la bază una din cele patru platforme noi, iar printre ele se vor număra atât un SUV, cât și o mașină sport 100% electrică.

Inițial se zvonea că Emira va beneficia de un sistem hibrid de propulsie, însă publicația menționată anterior susține că marca britanică va pune la dispoziția clienților două motoare pe benzină: o unitate turbo de 2 litri cu patru cilindri și o altă unitate supraalimentată V6 de 3,5 litri.

Matt Windle, noul șef al companiei Lotus, a declarat că firma pe care o conduce se va concentra asupra performanței pe toată durata transformării derulate în cadrul programului „Vision 80”. Aceasta va fi una dintre principalele valori promovate de marca britanică, alături de tehnologia inteligentă și sustenabilitatea. Lotus promite că mașinile sale vor oferi în continuare un design extrem de ușor, o aerodinamică avansată și o manevrabilitate excepțională.

Comments are closed.