Toyota Prius deschide un nou capitol! VIDEO

A cincea generație Toyota Prius a fost lansată joi în premieră mondială. În noua variantă, primul model hybrid de serie din lume afișează silueta aerodinamică inconfundabilă, discret modificată, cu muchii rotunjite și dimensiuni reduse cu câțiva centimetri. Culoarea galben alamă, luminile și logo-ul vizibil îi pun și mai mult în evidență forma iconică. Interiorul a fost construit după noua „Island Architecture”, așa că e și mai spațios, iar poziția scaunelor e mai joasă, pentru un plus de sportivitate.

Designul Noii Toyota Prius este completat de tehnologie, un nou sistem Plug-in Hybrid, cu un motor mai puternic, o baterie cu o capacitate mai mare, accelerație îmbunătățită, mai multă dinamică și un consum mai bun, conform Toyota Romania. Autonomia Noii Toyota Prius Plug-in Hybrid este cu peste 50% mai mare față de cea a generației actuale, datorită bateriei litiu-ion de 13,6 kWh.

Lansat în 1997, Prius continuă istoria de un sfert de secol și succesul tehnologiei Toyota Hybrid. E primul hybrid de serie din industria auto, e legendar, i se mai spune și „trendsetter” și „pionier”. Premiera mondială are loc în Japonia și la Salonul Auto din Los Angeles joi, iar prezentarea modelului în Europa este programată pe 5 decembrie.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Sursa foto: Toyota Romania.

Comments are closed.