Tesla preconizează că va demara producția auto în Germania în acest an

Compania americană Tesla estimează că va începe producția SUV-ului Model Y în cadrul noii sale uzine de lângă Berlin, Germania, până la sfârșitul acestui an, în ciuda întârzierilor legate de construcția fabricii.

Informația a fost dezvăluită recent de către Elon Musk, CEO-ul firmei, în condițiile în care activitatea întreprinderii ar fi trebuit să pornească în luna iulie, însă momentul a fost amânat de mai multe ori din cauza blocajelor de natură birocratică întâmpinate de Tesla în Germania. Un exemplu în acest sens este cel al activiștilor de mediu care s-au adresat instanței pentru a solicita companiei Tesla să relocheze de pe terenul fabricii din apropiere de Berlin o specie de șopârle aflată în pericol de dispariție, informează publicația Automotive News Europe.

În prezent, vehiculele mărcii Tesla sunt construite în incinta uzinelor din Fremont (California) și Shanghai (China), urmând ca rețelei de producție să se alăture, în viitorul apropiat, uzinele din Texas (SUA) și Gruenheide (Germania).

În plus, compania plănuiește să îi aducă o serie de îmbunătățiri SUV-ului Model Y în următoarele luni, atât în ceea ce privește structura, cât și pachetul de baterii, care va fi alcătuit dintr-un număr total de 4.680 de celule. Împreună cu Model Y, în Germania va fi asamblat și sedanul entry-level Model 3, uzina din Gruenheide având o capacitate anuală de producție de aproximativ 500.000 de automobile.Comments are closed.