Suzuki a lansat Noul S-Cross Full Hybrid în Marea Britanie!

Suzuki S-Cross și-a câștigat recunoașterea pentru designul său elegant, dimensiunile compacte și ușor de gestionat și performanțele de pe șosea. Acesta a fost înlocuit la sfârșitul anului 2021 cu un model complet nou, care profită de experiența îndelungată a Suzuki în a-și dota vehiculele cu un nivel și mai ridicat de echipamente de siguranță și tehnologie de ultimă oră, toate ca standard. Versiunea complet hibridă cu AGS (Auto Gear Shift) a fost lansată în Marea Britanie, iar modelele mild-hybrid continuă să fie disponibile cu motorul de 1,4 litri și transmisie manuală.

Echipamentul standard pentru nivelul de echipare MOTION este foarte cuprinzător și include jante din aliaj vopsit de 17 inch, faruri cu proiector LED, conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, recunoașterea semnelor de circulație, Monitor Blind Spot, control adaptiv al vitezei de croazieră cu limitator de viteză, intrare și pornire fără cheie, aer condiționat automat cu două zone, display de 7 inch, scaune față încălzite, senzori de parcare față și spate, cameră de parcare spate și șapte airbag-uri.

Trecerea la ULTRA, celălalt nivel de echipare, adaugă tracțiune integrală ALLGRIP Select, jantele din aliaj lustruit de 17 inch, tapițerie din piele, navigație integrată la bord cu ecran de 9 inch, trapă glisantă panoramică, iar siguranța și confortul șoferului sunt amplificate prin montarea unei camere cu vedere 360 de grade.

S-Cross este disponibil într-un total de șase nuanțe diferite, dintre care una este mată, iar celelalte sunt metalizate.

Motorul de 1,5 litri (K15C) a fost introdus pe modelul Vitara Full Hybrid (Strong Hybrid) la începutul anului 2022, disponibil și în România, întreaga gamă Suzuki fiind hibridizată. Sistemul hibrid Suzuki de mare putere constă dintr-o baterie litiu-ion de 140V și invertor, unitate generatoare Motor (cunoscută sub numele de MGU), o baterie litiu-ion de 12V, precum și o baterie convențională de 12V plumb-acid pentru a alimenta componentele care necesită o tensiune mai mică, cum ar fi luminile, instrumentele și încălzirea / aerul condiționat. 

Sistemul complet hibrid are două moduri de comutare, Eco și Standard. Un comutator permite șoferului să schimbe între cele două moduri în funcție de condiții și, de asemenea, crește frecvența de conducere electrică. În modul de funcționare standard, MGU ajută frecvent motorul pe benzină pentru a permite o plăcere mai mare a condusului.

TRANSMISIE

S-Cross Full Hybrid este echipat standard cu schimbare automatizată a treptelor de viteză (AGS, cutie robotizată) pentru a oferi o combinație bună de performanță și economie de combustibil. Acest lucru permite șoferului să se bucure atât de experiența de condus a unei cutii de viteze manuale, cât și de ușurința de schimbare a treptelor de viteză a unei transmisii automate. Un alt avantaj-cheie este greutatea mai mică a componentelor față de un convertizor de cuplu convențional de tip automat. Transmisia are, de asemenea, un mod manual cu padelele de schimbare montate pe volan.

Sistemul ALLGRIP „Select” de la Suzuki este doare standard pentru ULTRA și încorporează patru moduri selectabile de șofer pentru condus sigur și plăcut pe diverse suprafețe. Acesta a debutat pe modelul S-Cross la prima lansare și s-a dovedit a fi foarte reușit: Auto, Sport, Snow și Lock.

SUZUKI CONNECT ȘI ECHIPAMENTE AUDIO

Suzuki Connect utilizează modulul de comunicare a datelor (DCM) al vehiculului pentru a conecta utilizatorii la vehiculele lor în timp real, permițând proprietarilor să profite de funcțiile uzuale prin intermediul aplicației smartphone Suzuki Connect. 

Prin conectarea vehiculului prin intermediul aplicației Suzuki Connect, disponibilă pe Android și iOS, utilizatorii pot accesa o gamă largă de servicii uzuale, inclusiv posibilitatea de a monitoriza și de a primi notificări despre starea vehiculului lor în timp real, de a bloca de la distanță vehiculul, dar și informații precum istoricul de conducere și locația mașinii parcate.


Utilizatorii pot alege, de asemenea, să primească informații legate de întreținere și notificări luminoase de avertizare prin intermediul aplicației Suzuki Connect, iar dacă este detectată o problemă informațiile vitale de diagnosticare pot fi partajate fără probleme cu distribuitorul lor Suzuki înregistrat, permițând asistență post-vânzare mai rapidă și mai cuprinzătoare.

Cu ajutorul smartphone-ului, șoferii pot monitoriza și primi notificări despre starea vehiculului lor, dar pot și bloca vehiculul de la distanță.

Sistemul audio montat pe MOTION este dotat cu un afișaj tactil de 7 inch, care permite operarea intuitivă. Sistemul permite, de asemenea, șoferului să utilizeze anumite aplicații smartphone cu MirrorLink, Android Auto și Apple CarPlay cu fir.

Pentru ULTRA, dimensiunea ecranului crește la 9 inch și include o hartă de navigare tridimensională care face ca reperele să fie ușor de distins și include o multitudine de caracteristici, printre care Apple CarPlay wireless. Apple CarPlay este cel mai inteligent și mai sigur mod de a folosi iPhone în S-Cross. În afară de efectuarea apelurilor, facilitează, de asemenea, primirea de informații pentru condiții de trafic optimizate, ascultarea muzicii, accesarea e-mailului, a mesajelor text și multe altele.

Citiți și: Noul Suzuki S-Cross va prelua succesul repurtat de Vitara și îl va duce la alt nivel!

Comments are closed.