Smart oferă noi detalii despre conceptul pe care îl va expune la München

Cu mai puțin de două luni înaintea prezentării oficiale, care va avea loc în septembrie, la Salonul Auto de la München, compania Smart a publicat o nouă imagine prin intermediul căreia dezvăluie indicii suplimentare cu privire la conceptul viitorului SUV electric din gama sa.

Noul teaser a fost postat pe o rețea de socializare de către Gorden Wagener, directorul de design al grupului german Daimler. Din această fotografie se observă atât proporțiile vehiculului prevăzut cu patru uși, cât și faptul că va dispune de un platfon panoramic încadrat de o bandă metalică de culoare aurie.

În anul 2019, compania chineză Geely a cumpărat de la Daimler 50% dintre acțiunile mărcii Smart. Drept urmare, noul SUV electric va fi primul produs dezvoltat după această achiziție și va aduce pe piață un limbaj de design complet diferit de cel promovat anterior. Structura noului model va fi asigurată de platforma SEA a grupului Geely, pe baza căreia vor fi construite și câteva mașini incluse în gama Volvo. Arhitectura de 800 volți poate integra până la trei motoare electrice, astfel că promite o autonomie maximă de aproximativ 690 km.

Cât despre viitorul SUV al mărcii Smart, publicația britanică Autocar precizează că va fi capabil să genereze 268 CP și va fi echipat cu o baterie litiu-ion de cel mult 70 kWh care va garanta o autonomie maximă de 500 km, conform standardelor NEDC. Versiunea de serie este așteptată să debuteze în anul 2023.

Citiți aici și alte informații despre noul concept Smart.

Comments are closed.