Škoda lansează varianta Enyaq Sportline iV

Producătorul auto ceh Škoda anunță debutul celei mai sportive derivate de până acum a primului SUV electric din gama sa. Versiunea Enyaq Sportline iV se remarcă printr-o serie de accente de culoare neagră, jantele de mari dimensiuni și șasiul coborât care asigură o experiență dinamică a condusului. Interiorul mașinii vine în perfectă armonie cu designul exterior, astfel că aduce numeroase detalii care imită aspectul fibrei de carbon, volan multifuncțional cu trei spițe și scaune cu tetiere integrate.

Clienții au posibilitatea de a comanda noul vehicul în trei configurații diferite de performanță. Lista este deschisă de Enyaq Sportline iV 60 și Enyaq Sportline iV 80, capabile să genereze 132 kW, respectiv 150 kW, ambele beneficiind de un sistem de tracțiune spate. Oferta este completată de nivelul de echipare Enyaq Sportline iV 80x, care aduce o tehnologie de tracțiune integrală și două motoare electrice în stare să dezvolte o putere combinată de 195 kW, alături de un cuplu maxim de 425 Nm. În plus, vehiculul de top reușește să atingă o viteză maximă de 160 km/h și dispune de un pachet de baterii cu o capacitate de 82 kWh care îi permite obținerea unei autonomii de până la 500 km, conform standardelor WLTP.

Indiferent de configurație, noul SUV Enyaq Sportline iV garantează o tracțiune optimă în orice scenariu de deplasare, o agilitate superioară și un comportament excelent în viraje. Mai mult decât atât, un sistem de recuperare a energiei intră în funcțiune în momentul în care este acționată frâna, astfel că toată căldura care ar fi fost pierdută în alte condiții este acum transformată în energie electrică și depozitată apoi într-o baterie. Șoferul poate ajusta gradul de recuperare a energiei prin intermediul unei padele instalate la nivelul volanului și poate modifica, implicit, gradul de asistență la frânare.

În materie de design, noua variantă Enyaq Sportline iV iese în evidență prin jantele din aliaj Vega de 20 inch cu finisaj de culoarea antracitului, pe care clienții le pot înlocui opțional cu unele negre de 21 inch. Totodată, se observă geamurile fumurii din partea din spate care accentuează latura sportivă a mașinii și ajută la menținerea unei temperaturi scăzute la interior în zilele călduroase de vară. În plus, farurile full-LED Matrix și lămpile spate full-LED fac parte din dotarea standard, la fel și volanul multifuncțional cu trei spițe, acoperit cu piele și decorat cu ajutorul unor cusături contrastante de culoare gri.

Primul SUV electric din portofoliul Škoda este unul dintre cele mai sigure din segmentul său, acest lucru fiind confirmat și de cele cinci stele obținute în urma testelor efectuate de experții organizației Euro NCAP. Drept urmare, derivata Enyaq Sportline iV dispune și ea de sisteme avansate de asistență a șoferului precum Front Assist cu funcția Predictive Pedestrian and Cyclist Protection, Side Assist, Rear Traffic Alert, Collision Avoidance Assist, Turn Assist, Exit Warning, Adaptive Cruise Control, Adaptive Lane Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist și altele.

Comments are closed.