Service de ultimă generație la Casa Auto Valea Lupului! Construit pentru Logan, pregătit pentru Bigster!

Apărut pe lume ca să-l primească pe Logan ca pe un prinț, service-ul Dacia de la Casa Auto Valea Lupului a văzut multe de nouăsprezece ani încoace. A fost martorul creșterii fulminante a constructorului de la Mioveni sub aripa Renault, le-a făcut loc, rând pe rând, lui Sandero și Duster, mașini cu care Dacia chiar a cucerit Europa. Le-a ascultat tuturor împlinirile când i-au trecut pragul, câteodată și păsurile, și le-a redat mereu strălucirea cât le-a fost gazdă. S-a bucurat de Spring, prima mașină sută la sută electrică de la Dacia, și de primul hybrid al mărcii, Jogger, dar a venit vremea ca însuși service-ul să poată fi pregătit cum se cuvine și pentru provocările ce vor urma, cu Duster și Bigster cap de afiș.

Știam de lucrările de renovare din service-ul Casa Auto Valea Lupului, complex unde modelele Dacia și Nissan beneficiază de un showroom deja modernizat. Putea fi vorba de un „facelift” minor, de un var dat pe pereți pentru a aduce un aer proaspăt și mici cosmetizări pe ici, pe colo. Dar costurile totale ale lucrărilor ce au durat trei luni sub coordonarea dnei. Crenguța Barabulă, chief financial officer, se ridică la 1,8 milioane de euro! Mai mult, service-ul a fost disponibil în permanență, nefiind deloc închis! S-a lucrat pe zone, dar cu gândul la ce va fi în final, iar rezultatul a fost unul de toată lauda, ceea ce am simțit chiar de cum i-am trecut pragul în seara de joi, când a fost programată lansarea oficială.

N-a fost un eveniment obișnuit, cu câteva discursuri în showroom și apoi o banală vizită prin service pentru cei cu adevărat interesați. Tot evenimentul a avut loc chiar în service, cu o acustică atât de bună încât era bine pregătit pentru un veritabil party. Doar fundația, acoperișul și pereții laterali au mai rămas din vechiul service, restul a fost înlocuit, cu mențiuni în plus pentru panourile fotovoltaice și pompele de căldură, dar și pentru cele nouăsprezece elevatoare electrohidraulice pregătite să asculte pentru măcar încă două decenii de acum înainte povești care nu chiar cu mulți ani în urmă păreau de domeniul SF. Iar povestea Dacia, care se pregătește de lansările noilor Duster și Bigster, este abia la început, așa cum ne-a asigurat Mihai Bordeanu, managing director Dacia South Eastern Europe & Country Head Romania la Groupe Renault.

Dispus în forma a două inele cumva concentrice, service-ul părea a fi pista de karting pe care Bogdan Pițigoi, președintele Grupului de firme Tester, a fost cuprins de pasiunea pentru fenomenul auto, iar un grup de percuționiști înviora atmosfera în câte o zonă a service-ului, acolo unde între timp apărea și un specialist de la Casa Auto ce oferea amănunte de interes despre toate noutățile întinse pe 2.430 de metri pătrați.

Toate noutățile au fost comunicate oficial în rândurile ce urmează de Casa Auto, companie din cadrul Tester, grup de firme ce aniversează treizeci de ani de viață, iar service-ul de ultimă generație lansat joi se adaugă inaugurării din vară a noului concept de showroom Mercedes-Benz, acolo unde alegerea unei mașini are loc de câteva luni într-un nou univers!

Comunicat de presă

Iași, 23 noiembrie 2023

Tester Grup Iași a investit 1,8 milioane EUR în tehnologii de ultimă generație și sustenabile pentru centrul de service Dacia – Renault – Nissan 

Tester Grup, cel mai mare distribuitor auto din Iași și zona Moldovei prin intermediul Casa Auto, a finalizat procesul de reamenajare totală a centrului de service pentru automobile cu motor termic, hibride și electrice pe care îl deține în Iași. Centrul beneficiază acum de tehnologii energetice sustenabile, care reduc emisiile CO2 cu 112,69 tone pe an.

Investițiile au vizat lucrări integrale de modernizare a tehnologiilor pentru reducerea timpilor de intervenție și de așteptare pentru clienți și creșterea productivității cu minimum 15%, a calității lucrărilor și sustenabilității operațiunilor. 53 de noi echipamente cu tehnologie de ultimă generație, cu consum redus de energie și impact redus asupra mediului, au intrat în dotarea centrului de service Dacia-Renault-Nissan.

Ansamblul de energie regenerabilă instalat permite locației să fie independentă energetic 100% prin sistemul de panouri fotovoltaice și pompe de căldură și să diminueze emisiile CO2 cu 112,69 tone/an, mai mult de 30% față de nivelul actual. 815 metri pătrați de panouri au fost montate, cu o putere instalată de 170 kW. Iar sistemul hibrid de pompe de căldură pentru încălzire și răcire înregistrează o putere de 400 kW. Alături de acestea au fost schimbate integral sistemele de tâmplărie, uși secționale și suprafețe vitrate cu unele cu eficiență crescută, care permit diminuarea pierderilor termice și un consum redus de energie.

„Centrul nostru de service Dacia-Renault-Nissan s-a transformat total într-unul dintre cele mai moderne. Am integrat tehnologii de ultimă oră și procese performante care ne permit să fim mai buni și mai rapizi, tehnologii prietenoase cu mediul prin care ne reafirmăm angajamentul pentru sustenabilitate. Investiția majoră de 1,8 milioane EUR are loc la momentul în care sărbătorim 30 de ani de Tester Grup. E o ocazie în care marcăm poate mai puțin trecutul și mai mult viitorul – ne pregătim, cu energie, voință și viziune, pentru următorii 30 de ani. Vom continua să ne consolidăm impactul pozitiv în Iași și în zona Moldovei, în viața clienților, partenerilor și colegilor noștri”, a declarat Bogdan Toporaș Pițigoi, Președinte Tester Grup.

Stația ITP a fost total dotată cu tehnologii de ultimă oră, de remarcat fiind standurile pentru testarea sistemului de frânare și a suspensiilor, combina analizor de gaze și opacimetrul cu modul OBD care îndeplinește noul standard RAR. 

Sistemul de gestiune al magaziei pieselor de schimb are implementat modelul Kaizen de eficiență maximă și standardizare, în plus permite reducerea timpilor prin recepția livrărilor de piese pe timpul nopții.

Spălătoria auto automatizată Karcher beneficiază de tehnologie performantă și rapiditate în operare, cu un ritm de o mașină la fiecare două minute, consum redus de apă și modul de reciclare a apei.

Despre Tester Grup și Casa Auto Iași

Grupul este una dintre primele afaceri antreprenoriale din Iași și din zona Moldovei. Cu un istoric de 30 de ani, grupul dezvoltă afaceri de top precum Casa Auto, dealerul cu cele mai multe mărci reprezentate din România, proiecte imobiliare de succes și servicii de mobilitate. Casa Auto a dezvoltat, în premieră pentru industria auto românească  un Mall auto, care concentrează în același spațiu majoritatea brandurilor reprezentate, respectând în același timp rigorile mărcilor pentru design și funcționalități. Casa Auto  integrează, alături de vânzare și service autorizat și profesionist pentru fiecare marcă, servicii rent-a-car și mașină de înlocuire, broker de asigurări auto, un centru de daune, asistență rutieră, parc de mașini rulate și opțiuni pentru finanțare, inclusiv leasing, buy-back și trade-in.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger Hybrid 140

Comments are closed.