Renault și Jean-Michel Jarre își unesc forțele!

Renault și Jean-Michel Jarre au semnat un parteneriat de cel puțin trei ani. Rezultatele colaborării lor vor apărea pe viitoarele modele electrice ale mărcii. De altfel, contribuția lui Jean-Michel Jarre este deja prezentă în gama Renault, deoarece acesta a condus direcția artistică pentru sistemele de sunet de pe Megane E-TECH Harman Kardon și de pe toate modelele viitoare.

„Mașinile sunt spații uimitoare în care poți crea sinergii între tehnologie și mediu. Renault este un constructor auto aflat într-un proces de schimbare rapidă și îmi doresc foarte mult să încorporez toate abilitățile mele de inginer de sunet în această lume unde experiențele sonore sunt numeroase”, a spus Jean-Michel Jarre, artist și inginer de sunet.

Jean-Michel Jarre se alătură așadar Renault în segmentul ingineriei acustice pentru a dezvolta experiența sonoră a viitoarelor modele electrice ale mărcii. Colaborarea lor cuprinde trei domenii-cheie.

„LESS IS MORE”, BENCHMARK-UL VIITORELOR HABITACLURI 

Tehnologia „Less is More” încorporată în conceptul Scénic Vision reflectă ambiția Renault de a proiecta un sistem audio excelent, folosind cât mai puține componente posibil. O abordare tehnologică durabilă în beneficiul pasagerilor și al experienței la bord. Această dorință a influențat designul peisajului sonor pentru Scénic Vision, care are mai puține difuzoare în interiorul mașinii. Un sistem audio inovator care dispune de difuzoare medii de bas situate în fiecare ușă, cu „bule de sunet” instalate în fiecare tetieră. Pasagerii beneficiază astfel de o acustică sporită, imersivă, de cea mai bună calitate, adaptată fiecărui pasager.

NOUA SEMNATURĂ SONORĂ DEFINITĂ DE JEAN-MICHEL JARRE

Într-un moment în care vehiculele electrice sunt în plină expansiune, am decis să regândim „sunetul”, atât în interior, cât și în exterior. Încredințându-i lui Jean-Michel Jarre noua semnătură sonoră a modelelor electrice, echipa Renault valorifică astfel întreaga arie de expertiză și creativitatea artistului. Semnătura sonoră acoperă mai multe funcționalități: secvența de bun venit la intrarea în vehicul, întregul sistem audio (componente, locație, algoritmi), precum și sunetul emis de vehiculele electrice atunci când rulează sub 30 km/h pentru a avertiza pietonii (VSP: Vehicul Sound Pieton).

„SONIC ROAD”, UN SERVICIU RENAULT BREVETAT PENTRU O EXPERIENȚĂ SENZORIALĂ ÎMBOGĂŢITĂ PE TOATĂ DURATA CĂLĂTORIEI 

Nu în ultimul rând, Jean-Michel Jarre va oferi o perspectivă artistică pentru primul algoritm al inovatorului „Sonic Road” Renault. Acest serviciu patentat Renault va oferi pasagerilor coloana sonoră ideală, care se bazează atât pe preferințele muzicale ale șoferului, cât și pe informații contextuale: locuri, peisaje, vreme sau chiar ora din zi. Ca cercetător și muzician, Jean-Michel Jarre a conceput o modalitate de a asocia datele contextuale detectate de mașină cu un anume conținut muzical (muzică, podcasturi, știri...). O experiență senzorială inedită pentru toți pasagerii, care va amplifica sentimentul de a fi complet cufundat în mediul înconjurător.

Citiți și: Test Mercedes-Benz EQE 43 AMG 4Matic: Emoție copleșitoare!

Comments are closed.