Renault și Dacia ar putea limita viteza maximă atinsă de modelele noi la 180 km/h

Potrivit unor informații apărute recent, grupul francez Renault ia în considerare posibilitatea de a limita viteza maximă atinsă de noile automobile din gama brand-ului principal și cea a mărcii Dacia la 180 km/h, din motive de siguranță.

O măsură similară va fi implementată și de compania suedeză Volvo, ca parte a strategiei Safety Vision, care își propune ca nicio persoană să nu își piardă viața sau să fie rănită grav la bordul unui vehicul din portofoliul firmei.

Conform publicației germane Spiegel, șeful grupului Renault, Luca de Meo, le-a spus acționarilor în cadrul unei întâlniri ce s-a desfășurat săptămâna trecută la Paris că viteza excesivă este principala cauză a accidentelor soldate cu decesul persoanelor implicate. Producătorul auto francez își propune să limiteze viteza maximă atinsă de noile sale modele la 180 km/h prin intermediul unui sistem denumit Safety Coach. Această tehnologie va avea rolul de a monitoriza semnele de circulație și condițiile de drum pentru a ajusta viteza de deplasare în funcție de situație.

Nu se știe deocamdată când vor fi lansate pe piață primele vehicule Renault și Dacia echipate cu noul sistem Safety Coach.

Sursa: Motor1.com

Comments are closed.