Renault deschide comenzile pentru RAFALE E-TECH FULL HYBRID!

Rafale a fost prezentat în iunie 2023 la Paris Air Show din Le Bourget. Este unul dintre momentele culminante ale planului Renaulution, un simbol al mutării mărcii pe o piață superioară și dovada că Renault are modele potrivite pentru clienții din fiecare categorie. Designul său captivant de SUV coupé promite experiențe intense la volan și acordă noi valențe plăcerii de a conduce, datorită sistemului hibrid de propulsie și șasiului care setează standardele, ambele tehnologii avându-și bazele în pasiunea inginerilor Renault.

Rafale E-Tech este un SUV coupe full hybrid, are 4,71 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,61 metri înălțime și este construit pe platforma CMF-CD. Proporțiile sale ideale și personalitatea puternică împing plăcerea de a conduce la niveluri superioare. Și pasagerii se vor bucura, de asemenea, de plimbare în acest SUV coupé generos, ce prezintă tehnologii inovatoare. Al doilea rând este spațios, având pentru genunchi 302 mm și spațiu pentru cap de 880 mm. O caracteristică de ultimă generație este plafonul panoramic Solarbay® care utilizează tehnologia PDLC (Polymer Dispersed Liquid Cristal) pentru a deveni opac sau transparent la cerere, prin Google Assistant sau un comutator.

Sistemul de propulsie puternic și eficient de 200 CP al Renault Rafale, combinat cu o cutie multimodală, plasează autonomia mașinii la capătul superior al segmentului (până la 1.100 km), iar consumul și emisiile de CO2 la limita inferioară (4,7 litri și 105 grame de CO2 / km). 

Șasiul său proiectat cu precizie oferă senzații de neegalat la volan, amplificate de sistemul de tracțiune 4CONTROL Advanced de la Renault. Roțile motoare spate sunt standard în echiparea Esprit Alpine și îmbunătățesc semnificativ manevrabilitatea, astfel încât șoferul să poată conduce cu ușurință prin oraș și să negocieze viraje la viteze mai mari. 

Sistemul de infotainment scalabil OpenR Link este deschis, conectat și de neegalat. Șterge linia dintre viața online din afară și din interiorul mașinii, având capabilități Google încorporate și peste 50 de aplicații disponibile. 

Până la sfârșitul anului, Renault va adăuga și o versiune E-Tech 4x4 de înaltă performanță de 300 CP pentru a duce plăcerea de a conduce la noi înălțimi. Această versiune va veni cu un motor electric suplimentar care alimentează roțile din spate și cu setări specifice pentru șasiu. 

Rafale E-Tech full hybrid vine standard cu o serie de echipamente, iar gama cuprinde un sistem de propulsie E-Tech full hybrid de 200 CP și două niveluri de echipare: Techno și Esprit Alpine. Disponibile începând de la 39.900 euro (cu TVA) în echiparea Techno și 44.400 euro (cu TVA) în echiparea Esprit Alpine, primele livrări către clienți vor începe în toamna 2024.

Citiți și Test Autoplay: Noul Dacia Duster HEV 140 – Prieten drag, plin de surprize plăcute!

Comments are closed.