Rafale de la Renault

Renault dezvăluie numele viitorului său SUV coupé de ultimă generație: Rafale. Acesta completează familia de modele cu motoare hibride E-Tech bazate pe platforma CMF-CD. După Austral și Espace, Rafale se poziționează ca noul flagship al gamei Renault și marchează ofensiva mărcii în segmentul D.

Alegerea numelui este inspirată de trecutul impresionant al Renault în domeniul aeronautic. Trebuie să te întorci în timp până la începutul secolului al XX-lea pentru a înțelege ce leagă Renault de aviație. La acea vreme, marca franceză era un pionier în fabricarea motoarelor cu ardere internă pentru vehicule, dar și pentru trenuri (vagoane) și avioane. În 1933, Renault a cumpărat producătorul Caudron pentru a crea compania Caudron-Renault. Cum toate avioanele au fost numite după un vânt notabil, în consecință, și C460, un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit RAFALE în 1934.

Astăzi, Renault reînvie istoria, bazându-se pe punctele forte ale legendarului Caudron Rafale pentru a întruchipa vârful de gamă al mărcii. Semantica numelui cu referire la vânt și silueta camuflată prezentată trezesc instantaneu sentimentul de performanță, îndrăzneală, emoție și caracter puternic. 

Noul Renault Rafale va avea premiera mondială la cel de-al 54-lea Salon Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget, pe 18 iunie.

Citiți și: Hyundai i20 facelift

Comments are closed.