Prima comandă ieșeană pentru primul model hybrid din istoria Dacia!

La doar două zile de la anunțarea prețurilor pentru primul model hybrid din istoria Dacia, concesionarul Casa Auto Valea Lupului a primit joi prima comandă. Mașina comandată de un client fidel Dacia este de culoare albă, va fi achiziționată prin Programul Rabla Clasic, iar livrarea anunțată de producător este estimată pentru luna martie.

Prima Dacia Jogger Hybrid 140 a fost comandată la Casa Auto Valea Lupului în varianta cu 5 locuri și se bucură de un nivel de dotări ridicat, Extreme, care costă 24.600 de euro (cu TVA). În varianta cu 7 locuri ar fi costat 25.500 de euro. Jogger Hybrid 140 mai este disponibil în nivelul de echipare Expression, care costă 23.750 de euro (5 locuri), respectiv 24.650 de euro (7 locuri).

Jogger inaugurează motorizarea hibridă în gama Dacia oferind o putere combinată de 140 CP și un nivel redus al consumului și al emisiilor de CO2. Ansamblul de propulsie este alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1,6 l și 90 CP, din două motoare electrice (un motor de 50 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune) și dintr-o cutie de viteze automată electrificată, cu 4 trepte dedicate blocului termic și alte două - celui electric.

Această tehnologie combinată este posibilă datorită absenței ambreiajului. Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1,2 kWh (230 V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, oferă posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp, cât și reducerea consumului cu până la 40% (față de un motor termic echivalent în ciclu urban, fără schimbarea stilului de șofat).

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger și revelația GPL!

Comments are closed.