Porsche dezvăluie actualizările primite de SUV-ul Macan

Constructorul auto german Porsche anunță că a efectuat o serie de îmbunătățiri asupra tuturor celor trei versiuni din familia SUV-ului Macan, atât în materie de performanță, cât și de design și concept de operare.

În vârful gamei se situează varianta Macan GTS, prevăzută cu un motor V6 biturbo de 2,9 litri, care dezvoltă 440 CP și îi permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde dacă se instalează pachetul opțional Sport Chrono. Viteza maximă atinsă în acest caz este de 272 km/h, cu un consum mediu de combustibil de 11,3 - 11,7 litri/100 km și emisii de CO2 de 255 - 265 g/km, conform standardelor WLTP.

Derivata Macan S este echipată, de asemenea, cu un propulsor V6 biturbo de 2,9 litri capabil să genereze 380 CP, suficient pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde și atingerea vitezei maxime de 259 km/h.

Cea de-a treia opțiune pusă la dispoziția clienților este o nouă unitate turbo în patru cilindri, cu 265 CP, cu ajutorul căreia sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 6,2 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 232 km/h. Toate motoarele sunt conectate la o transmisie cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj PDK, precum și la sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM).

Șasiul noului Macan a fost modificat în așa fel încât să răspundă și mai rapid la comenzi, să se adapteze mai bine la condiții de drum variate și să îi ofere feedback imediat conducătorului auto prin intermediul volanului. Drept urmare, tehnologia Porsche Active Suspension Management (PASM), cu rolul de a regla forța de amortizare pentru fiecare dintre cele patru roți, a fost adaptată special pentru SUV-ul Macan. Acest sistem face parte din dotarea standard a versiunilor S și GTS, derivata de top beneficiind acum și de o nouă suspensie pneumatică sportivă care coboară caroseria cu 10 mm la solicitarea șoferului.

În ceea ce privește interiorul, se remarcă noua consolă centrală care accentuează stilul modern și elegant al SUV-ului Macan. Totodată, se observă volanul sport multifuncțional și sistemul de infotainment Porsche Communication Management, ale cărui funcții pot fi controlate prin intermediul unui display cu diagonala de 10,9 inch sau cu ajutorul comenzilor vocale.

Porsche Macan a fost vândut în peste 600.000 de exemplare începând din anul 2014, atunci când a fost lansat pe piață, aproximativ 80% dintre cumpărătorii acestui model fiind noi.

Comments are closed.