Parteneriatul dintre Suzuki și Toyota continuă cu introducerea minifurgonetelor electrice în 2023

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Daihatsu Motor Co., Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) și Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) au anunțat că au decis să colaboreze pentru introducerea pe piață a mini-vehiculelor electrice comerciale(BEV) în 2023, pentru a contribui la obținerea neutralității emisiilor de carbon.

Vehiculele acoperă zone accesibile doar acestora datorită dimensiunilor reduse și sunt importante în sprijinirea logisticii de ultimă oră. Au devenit atât de importante încât acoperă aproximativ 60% din totalul parcului de vehicule comerciale, făcându-le un tip de vehicul capabil să contribuie semnificativ la atingerea neutralității emisiilor de carbon dacă procesul de electrificare avansează.

Cu toate acestea, o problemă majoră în susținerea electrificării vehiculelor mini-comerciale este legată de o serie de dificultăți generale la nivel social, inclusiv costurile mai mari ale vehiculelor electrice, costurile legate de infrastructura de încărcare și timpul de încărcare (timpul de repaus în care vehiculele și marfa sunt oprite).

În aceste circumstanțe, pentru a realiza o mini-furgonetă comercială BEV accesibilă, care întrunește nevoile de utilizare ale clienților comerciali, CJPT va participa la planificare, iar Suzuki, Daihatsu și Toyota vor dezvolta împreună un sistem BEV potrivit pentru un astfel de tip de vehicul. Mai exact, Suzuki și Daihatsu vor contribui cu experiența lor în fabricarea vehiculelor compacte, iar Toyota în procesul acestora de electrificare.

Mini-furgoneta comercială BEV dezvoltată de cele patru companii va fi folosită de parteneri în proiecte de implementare socială în Prefectura Fukushima și Tokyo.

Citiți și: Vocea inginerilor Suzuki: povestea designului noului S-CROSS

Comments are closed.