Partenere perfecte pentru escapadele de iarnă, modelele Opel GSe!

Cele trei modele de top din sub-brandul Opel GSe sunt tovarășii perfecți în călătoriile de iarnă. GSe înseamnă „Grand Sport electric”, iar Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe și Grandland GSe împlinesc toate așteptările: sunt electrificate, echipate cu un șasiu special prevăzut cu tehnologia KONI FSD (Frequency Selective Damping - amortizoare cu frecvență selectivă) și, în calitate de plug-in hybrid de top, cu o putere de până la 300 CP, oferă performanțe superioare.

Cu această combinație unică, șoferul și pasagerii modelelor Opel GSe pot călători în mod sportiv, dinamic și responsabil. Dar, mai presus de toate, acest trio oferă plăcere de conducere superioară, cu cel mai înalt nivel de siguranță – în special în condiții de gheață și zăpadă!

Șasiu GSe cu tehnologie FSD: dinamic, confortabil și stabil

Pentru ca performanțele să ajungă pe șosea în toate condițiile meteo, inginerii din Rüsselsheim, coordonați de Dr. Christian Hartweg, s-au concentrat intens asupra șasiului și a direcției modelelor GSe.

„Automobilele GSe oferă echilibru optim între manevrabilitate și confort la volan. Le-am echipat cu amortizoare speciale KONI FSD și am coborât Astra GSe cu 10 milimetri”, spune Hartweg, rezumând cele mai importante puncte.

În funcție de situație, de carosabil și de stilul de condus, arcurile și amortizoarele speciale cu tehnologie KONI FSD permit diferite caracteristici de amortizare pentru o rulare confortabilă la frecvențe înalte – cu impacturi scurte, cum ar fi pe pavele – precum și pentru un stil de condus sportiv, dinamic și un contact mai direct cu drumul la frecvențe joase. Modelele de top reacționează mai prompt și mai direct la orice comandă din partea șoferului și, așa cum este tipic pentru Opel, rămân stabile la frânare, în viraje și la viteze mari pe autostradă.

„Amortizoarele au o supapă suplimentară și un al doilea circuit hidraulic”, explică Hartweg. „Mașina este astfel mai confortabilă sau mai sportivă la rulare, în funcție de poziția deschisă sau închisă a supapei”.

La Astra GSe și Astra Sports Tourer GSe electrificate, puterea sistemului de 225 CP (consum de combustibil conform WLTP: 1,3 l/100 km, emisii CO2 30-29 g/km) și cuplul de 360 Nm însoțesc manevrabilitatea dinamică. Datorită șasiului coborât și a centrului de greutate mai mic astfel obținut, variantele GSe ale celor două modele bestseller din clasa compactă au o aderență deosebită pe șosea. Acest lucru înseamnă că rămân stabile și mențin direcția chiar și în condiții de iarnă.

Vârful de gamă Grandland GSe: 300 CP și tracțiune integrală de ultimă generație

Opel Grandland GSe oferă o putere a sistemului de 221 kW/300 CP (consum de combustibil conform WLTP1: 1,2 l/100 km, emisii CO2 28-27 g/km; fiecare combinate, ponderate) și un cuplu maxim extrem de puternic de 520 Nm. SUV-ul de top accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 6,1 secunde; este posibilă o viteză maximă de 235 km/h (135 atunci când este acționat electric). Grandland GSe își extrage puterea din combinația dintre motorul turbo pe benzină cu patru cilindri de 200 CP și două motoare electrice. Puterea propulsorului electric față corespunde cu 110 CP, iar cea a propulsorului spate cu 113 CP. Grandland GSe este, prin urmare, un vehicul electric cu tracțiune integrală permanentă, cu tracțiune optimă. Pentru șofer, acest lucru înseamnă posibilitatea de a alege între patru moduri de rulare.

În funcție de preferințe, Grandland GSe este rapid pe autostradă, sigur pe pante și fără emisii locale în zonele urbane.

Electric

În modul electric, Grandland GSe este acționat exclusiv electric - perfect pentru deplasarea fără emisii locale în oraș. Când șoferul apasă accelerația la maximum (kick-down), motorul cu combustie și motorul electric frontal pornesc. Viteza maximă cu propulsie pur electrică este de 135 km/h.

All-wheel drive

În modul tracțiune integrală, Grandland GSe este acționat de roțile din față și din spate. Acest lucru garantează cea mai bună tracțiune în toate situațiile de conducere și pe orice suprafață – pentru distracție la volan și un sentiment de siguranță generalizat. Vehiculul oferă tracțiune integrală electrică permanentă și rulează pur electric în modul integral până la 80 km/h. Dacă o roată se învârte, este nevoie de mai multă putere sau starea de încărcare a bateriei scade, atunci motorul pe combustie se activează, așa cum se întâmplă și la viteze mai mari.

Sport

Pentru un stil de condus deosebit de dinamic, modul Sport combină puterea motorului pe combustie cu cea a motoarelor electrice. Grandland GSe oferă o putere a sistemului de 221 kW/300 CP.

Mod Hybrid

Aici, autovehiculul funcționează întotdeauna în cel mai eficient mod. În funcție de condițiile și de stilul de condus, motorul pe combustie și cele electrice funcționează împreună sau separat; acest lucru se întâmplă automat în SUV-ul hibrid.

Diferitele opțiuni de rulare, împreună cu tehnologia KONI FSD, oferă plăcere de a conduce în orice condiții și eficiență înaltă pentru Grandland GSe. La coborâre, cele două motoare electrice devin generatoare și convertesc energia decelerării în energie electrică. Bateria de 14,2 kWh se reîncarcă gratuit și oferă rezerve pentru următoarele urcări.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger Hybrid 140

Comments are closed.