Opel promovează noul Corsa-e ca fiind un vehicul electric perfect pentru fiecare client

  • A șasea generație Corsa: cu o autonomie în modul electric de până la 337 km (WLTP).
  • 100 kW (136 CP) în fiecare Corsa electric.
  • Siguranță activă: sistemele includ asistentul activ pentru menținerea benzii de circulație și  avertizarea privind o coliziune frontală.
  • Farurile IntelliLux LED® matrix disponibile în premieră pentru segmentul de autovehicule de mici dimensiuni cu vânzări de masă.
  • Premiat: modelul Corsa a primit premiul AUTOBEST „Best Buy Car Europe” 2020, premiul „Connected Car Award” și „Company Car Of The Year”.

Noul Opel Corsa își propune să popularizeze electromobilitatea la scară largă. Odată cu actuala generație de autovehicule Corsa, Opel oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de până la 337 km (WLTP).

Corsa-e „Selection” oferă deja un sistem automat de climatizare cu telecomandă, frână de parcare electrică și funcția de pornire fără cheie, sistemul de infotainment Multimedia Radio cu ecran color tactil de 7" compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto și un post de conducere digitalizat. Sisteme precum sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor, asistentul activ pentru menținerea benzii de circulație, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și tempomatul sunt disponibile la bord fără costuri suplimentare. Edition este următoarea variantă, cu nivel de echipare superior. Pentru Corsa-e First Edition echipamentul standard include faruri LED, jante din aliaj ușor de 17" și volanul îmbrăcat în piele. Noua generație Corsa oferă, în plus, sisteme de siguranță de top în acest segment.

Date impresionante: putere de 100 kW (136 CP), autonomie de până la 337 km (WLTP)

Noul Corsa-e oferă mobilitate electrică de ultimă oră. Cu o autonomie de până la 337 km conform WLTP, modelul Corsa-e cu 5 locuri este perfect adecvat pentru utilizare zilnică. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute. Modelul Corsa-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare: prin stație de încărcare cu montare pe perete, încărcare de mare viteză sau prin cablu pentru prize de uz casnic, iar pentru baterie este oferită o garanție de opt ani/160.000 km.

Șoferii Corsa-e pot alege dintre trei moduri de conducere: Normal, Eco și Sport. Modul Sport sporește dinamica de conducere, cu o scădere moderată a autonomiei. În modul Eco, șoferul este ajutat să obțină o autonomie mai mare.

Sistemul de propulsie al modelului Corsa-e îmbină conducerea fără emisii cu plăcerea de a conduce. Datorită puterii generate de 100 kW (136 cp) și unui cuplu maxim instantaneu de 260 Nm, printre caracteristici se numără răspunsul rapid, agilitatea și performanța dinamică. Modelul Corsa electric are nevoie de numai 2,8 secunde pentru a accelera de la zero la 50 km/h sau de numai 8,1 secunde de la zero la 100 km/h, la fel ca autovehiculele sport. Viteza maximă, de 150 km/h, este controlată electronic.

Corsa-e asigură o conducere dinamică nu doar datorită motorului său sincron cu magnet permanent, ci și designului sportiv, păstrând în același timp dimensiunile exterioare compacte ale generațiilor anterioare. Având o lungime de 4,06 metri, Corsa rămâne un autovehicul cu cinci locuri agil, practic și bine configurat. Jantele optimizate din punct de vedere aerodinamic îi îmbunătățesc și mai mult aspectul și eficiența. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă față de generația anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm. Centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea și dinamica de conducere. Reacțiile fiecărei variante a noului Corsa sunt mai dinamice, pentru plăcere maximă de a conduce. Clienții pot îmbunătăți și mai mult confortul interiorului cu scaunele cu tapiserie din piele.

Corsa-e utilizează o pompă de căldură pentru a încălzi și răcori interiorul. O pompă de căldură este mai eficientă decât sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat convențional și necesită mai puțină energie de la baterie, în avantajul autonomiei de conducere.

Siguranța pe primul loc: faruri IntelliLux LED® Matrix, asistență privind unghiul mort, avertizare privind o coliziune frontală

Tehnologiile și sistemele de asistență întâlnite de obicei în segmentele de piață superioare își fac debutul în cadrul modelului Corsa-e. Dotările de top includ farurile adaptive cu funcție anti-orbire IntelliLux LED® matrix, pe care Opel le oferă pentru prima dată în segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri, controlate de camera frontală de înaltă rezoluție de ultimă generație, adaptează în mod continuu fasciculul luminos la fiecare situaţie din trafic și din mediul înconjurător. Modelul Corsa-e este de asemenea disponibil, opțional, cu lumini LED deosebit de eficiente, care economisesc energie în proporție de peste 80% comparativ cu cele cu halogen, fără a compromite luminozitatea: dimpotrivă, datorită unei tehnologii speciale a reflectorului, farurile LED oferă o iluminare de top.

Sistemele avansate de asistență pentru șofer oferă siguranță suplimentară notabilă. Datorită noii camere video frontale de înaltă tehnologie, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere detectează o gamă largă de informații suplimentare, cum ar fi indicatoarele rutiere cu LED. Pe ecran sunt afișate, de asemenea, limitele de viteză memorate în sistem.

Tempomatul pe bază de radar și sistemul flank-guard pe bază de senzori debutează în cadrul noului model Corsa. Dacă autovehiculul părăsește neintenționat banda, asistentul pentru menținerea benzii de circulație efectuează o corecție ușoară a direcției. Când sistemul de asistență activă a conducerii este activat, autovehiculul este menținut pe centrul benzii de circulație. Tempomatul adaptiv menține o anumită distanța față de autovehiculul din față, utilizând senzorii radar și cei ai camerelor. Sistemul oferă o funcție suplimentară stop/start, frânând autovehiculul până la oprire și poate urmări autovehiculul din față în cazul unor blocaje în trafic. Sunt disponibile sisteme precum monitorizarea unghiului mort și o varietate de sisteme de asistență la parcare.

Sistemele multimedia, serviciile „OpelConnect”, aplicațiile „myOpel” și „Free2Move”

Noua gamă de sisteme de infotainment, ce include Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7" și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10", asigură o conectivitate de excepție pentru șofer și pasageri. Corsa-e oferă, de asemenea, noul serviciu „OpelConnect”. Funcții utile, precum navigație live cu informații în timp real din trafic și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și eCall, oferă șoferului și pasagerilor mai multă liniște sufletească. Cu funcția de control de la distanță al autovehiculului electric, clienții pot verifica nivelul de încărcare, pot seta timpii de încărcare, încălzirea sau răcorirea interiorului înainte de a urca la bord, cu ajutorul aplicației „myOpel” de pe un smartphone compatibil. Aplicația „Free2Move”, pe lângă faptul că oferă o imagine de ansamblu a stațiilor de încărcare publice disponibile și informații suplimentare, permite și efectuarea plății.

Comments are closed.