Opel Grandland primește un nou design și tehnologii actualizate

Compania germană Opel a dezvăluit oficial modificările și îmbunătățirile pe care le-a efectuat asupra SUV-ului Grandland, care dispune acum, pe lângă stilul exterior elegant și sportiv, de mai multe tehnologii inovatoare pentru a-i oferi șoferului o experiență la bord complet diferită. De asemenea, modelul beneficiază de sisteme de asistență pe care clienții le putea întâlni în trecut doar la clasele superioare de vehicule, precum și de noua funcție adaptivă de iluminat IntelliLux LED® Pixel Light, instalată pentru prima oară în structura limuzinei Insignia.

„Grandland va atrage noi clienți datorită tehnologiilor avansate și interiorului high-tech. În plus, în mod evident, este disponibil și cu un sistem hibrid de propulsie. Odată cu noul Grandland ne menținem cursul: design clar și curajos, eficiență ridicată și electrificare. Noul Grandland se plasează pe același nivel cu modelul de top Insignia în materie de tehnologie”, a declarat Michael Lohscheller, CEO-ul Opel.

Grandland a fost caracterizat de sportivitate și dinamism încă de la debutul său, din anul 2017. SUV-ul de mari dimensiuni integrează acum noul design frontal cunoscut sub denumirea Opel Vizor, care are rolul de a încorpora grila radiatorului, emblema mărcii și tehnologia IntelliLux LED® Pixel Light într-un singur element vizual. Farurile sunt alcătuite din câte 84 de LED-uri care își adaptează intensitatea luminii în funcție de mediu și condițiile de rulare, fără a afecta ceilalți participanți la trafic.

O altă tehnologie care îmbunătățește siguranța tuturor participanților la trafic, în special când deplasarea se efectuează noaptea, pe drumuri neiluminate corespunzător, este Night Vision. Camera cu infraroșu a sistemului detectează oamenii și animalele care se află la o distanță de până la 100 de metri în fața mașinii, avertizând apoi conducătorul auto prin intermediul unui display digital cu diagonala de 12 inch.

În materie de propulsie, noul Grandland continuă strategia de electrificare a mărcii Opel, astfel că linia sa include o serie de versiuni plug-in hybrid care promit performanțe superioare cu emisii zero de noxe datorită motorului sau motoarelor electrice de care beneficiază, precum și a funcției de frânare regenerativă.

Noul Opel Grandland va fi produs în cadrul uzinei din Eisenach (Germania), iar livrările sunt programate să înceapă în toamna acestui an.

Comments are closed.