Ofensivă Volkswagen Crafter la Auto Mitric!

Volkswagen Crafter dispune de un şasiu care a fost reproiectat în totalitate, având în dotare o direcţie electromecanică, motoare eficiente, optimizate atât pentru călătorii lungi, cât şi pentru traficul urban, soluţii bine gândite pentru încărcare, multiple variante pentru producătorii de suprastructură, scaun ergonomic pentru şofer şi un număr însemnat de sisteme de asistare a conducătorului auto.

Mulţumită direcţiei electromecanice, utilizată în premieră în această clasă de autovehicule, Crafter oferă în dotarea standard sistemul de control al stabilităţii (ESC, generaţia 9i, ce include printre altele, sistemul de control al tracţiunii, sistemul de evitare a blocării roţilor la frânare, sistemele ce previn tendinţa de balans şi de răsturnare, sistemul de control al frânării în curbă etc), sistemul automat de frânare post-coliziune și sistemul de asistenţă pentru vânt lateral.

Și dacă sistemele de siguranţă din echiparea standard nu sunt suficiente, puteți alege dintr-o gamă foarte extinsă de dotări opţionale, sisteme suplimentare de asistenţă activă a șoferului, ca de exemplu, sistemul activ de menţinere a benzii de deplasare (Lane Assist), sistemul inteligent de asistenţă la parcare (Park Assist), sistemul de asistenţă la manevrarea unei remorci (Trailer Assist), sistemulul tempomat adaptiv „ACC Follow to Stop”, sistemul de frânare de urgenţă (Front Assist), comanda automată de reducere a fazei lungi prin sistemul de asistenţă pentru sistemul de iluminat şi multe altele.

Sistemele de siguranţă pasivă disponibile includ – alături de airbagurile frontale, laterale şi cele pentru cap, pentru şofer şi pasagerul faţă – o cameră video spate, un sistem de avertizare pentru traficul din spate şi protecţie laterală bazată pe senzori care a fost dezvoltată special pentru Crafter.Motoarele Euro 6 îmbunătăţite bazate pe platforma diesel modulară („MDB”) au fost configurate special pentru Crafter. Motorul de 2,0 l TDI este disponibil la trei niveluri diferite de putere pentru pieţele Euro 6: 75 kW (102 CP), 103 kW (140 CP) sau în varianta BiTurbo TDI cu 130 kW (177 CP). În varianta cu tracţiune faţă sau integrală, motorul cu capacitate cilindrică de 1968 cc este montat transversal şi este înclinat la opt grade spre puntea faţă, lucru ce conduce la reducerea lungimii consolei faţă  şi, prin urmare, asigură mai mult spaţiu pentru şofer şi compartimentul de marfă. Toate motoarele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6 şi sunt prevăzute cu  sistem stop-start în dotare standard. Per total, aceste motoare sunt, în medie, cu 15% mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. Crafter obţine calificative bune şi pentru robusteţea sa şi gradul redus de uzură, pentru costurile de întreţinere şi reparaţii, toate acestea având un efect pozitiv asupra costului total de proprietate (TCO) de-a lungul ciclului de funcţionare al autovehiculului.

Comments are closed.