O nouă motorizare pentru Dacia Spring! Comenzile se deschid pe 16 ianuarie!

Sub numele „Extreme”, Dacia introduce o nouă versiune a modelului Spring. Abordând un registru outdoor, acest nivel de echipare va fi disponibil în viitor pe patru modele ale mărcii (Spring, Sandero, Duster și Jogger). Spring Extreme inaugurează o nouă culoare de caroserie, Slate Blue, și o serie de elemente de design exclusive.

Carcasele oglinzilor retrovizoare sunt vopsite în culoarea Copper Brown. Aceeași nuanță se regăsește și pe barele de pavilion, pe ornamentele de sub blocurile optice, pe capacele roților și pe logotipul Dacia de pe hayon. Ușile din față sunt decorate cu un stripping care amintește de elementul distinctiv al modelului Duster amplasat între uși și aripile din față. 

La interior, întâlnim un ornament specific pentru pragurile ușilor, precum și covorașe de cauciuc cu ornament specific pentru locurile din față. Conturul aeratoarelor și cel al planșei de bord sunt de culoare Copper Brown. Materialul care îmbracă scaunele dispune de cusături aparente de culoare Copper Brown, în timp ce sigla Dacia Link este imprimată pe spătarul scaunelor din față.

Versiunea Extreme înlocuiește în gama Spring nivelul de echipare Expression.

Un nou motor, mai puternic

Odată cu lansarea versiunii Extreme, Dacia inaugurează noul motor ELECTRIC 65 (65 CP/48 kW). Disponibilă doar pe acest nivel de echipare, noua motorizare, asociată cu un nou reductor specific, oferă accelerații și reprize mai energice pe o plajă de utilizare extinsă.

Echipat cu acest motor ELECTRIC 65, Spring Extreme (22.450 de euro) dispune de o autonomie de 220 km în ciclu WLTP Mixt (și 305 km în ciclu WLTP City). Motorul ELECTRIC 45 (45 CP/33 kW) va fi în continuare disponibil pe nivelul de echipare Essential (20.800 de euro). 

O adevărată poveste de succes

Lansat în primăvara anului 2021, Spring a democratizat accesul la mobilitatea electrică înregistrând deja peste 100.000 de comenzi. Dintre acestea, trei sferturi aparțin clienților particulari, ceea ce reprezintă o performanță remarcabilă.

Datele obținute prin serviciile conectate au permis măsurarea unor indicatori-cheie care confirmă faptul că Spring este un vehicul adecvat pentru modul în care este utilizat de clienți: traseele cotidiene au în medie 31 km, viteza medie de deplasare este de 26 km/h, iar în 75% din cazuri este alimentat la domiciliul posesorului, durata medie de alimentare fiind de trei ore și jumătate. Spring corespunde totodată perfect profilului de vehicul utilizat de companiile de car sharing precum și așteptărilor micilor întreprinzători.

„În mai puțin de doi ani, clienții au făcut din Spring unul din liderii pieței de vehicule electrice cu peste 100.000 de comenzi înregistrate de la lansare. În 2022, Spring a devenit cel mai vândut vehicul electric către persoanele fizice din Franța și ar urma să se claseze pe podiumul european al vânzărilor către aceeași categorie de clienți. Achiziționat cel mai adesea ca al doilea vehicul al unei familii, Spring se impune ca mijlocul de transport principal din timpul săptămânii pentru 90% din clienții care l-au ales. Îndrăzneț și vizionar, Spring este perfect adaptat nevoilor de mobilitate ale clienților săi”, menționează Xavier Martinet, SVP Marketing, Vânzări și Operațiuni.

Spring Extreme va putea fi comandat în rețeaua de agenți autorizați Dacia din România începând din data de 16 ianuarie. Prețul noii versiuni este de 22.450 de euro, iar primele livrări vor avea loc înainte de jumătatea anului.

Citiți și: Test Autoplay: Duster cu noua semnalistică Dacia!

Comments are closed.