Noul SUV Kona N se alătură gamei Hyundai

Constructorul auto sud-coreean Hyundai a dezvăluit oficial noul Kona N, un SUV urban compact de înaltă performanță care își propune să se adapteze perfect cerințelor caracteristice deplasărilor cotidiene prin oraș. Acesta este primul SUV inclus în familia Hyundai N și se remarcă atât prin capacitățile puternice ale motorului, cât și prin valorile specifice vehiculelor din segmentul său, respectiv confort, versatilitate și siguranță.

Cel mai nou membru al liniei N vine echipat cu un propulsor 2.0 T-GDI în patru cilindri, capabil să genereze 280 CP și un cuplu de 392 Nm, însoțit de o transmisie N DCT cu dublu ambreiaj și opt rapoarte. Tehnologia N DCT integrează trei funcții care ajustează setările mașinii în așa fel încât să îi îmbunătățească abilitățile: N Power Shift, N Grin Shift și N Track Sense Shift. Cu ajutorul primeia dintre ele și al funcției Launch Control, noul model Kona N reușește să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde.

În plus, noul automobil beneficiază de un diferențial electronic cu alunecare limitată (Electronic Limited Slip Differential - e-LSD), tehnologie Electronic Stability Control (ESC) care promite să optimizeze comportamentul în viraje și sistem N Grin Control care oferă cinci moduri distince de rulare (Eco, Normal, Sport, N și Custom) pentru a se adapta nevoilor fiecărui client în parte.

Kona N are 4.215 mm lungime, 1.800 mm lățime și 1.565 mm înălțime, cu un ampatament de 2.600 mm și un volum al portbagajului de 361 litri. El se deplasează cu sprijinul unor jante ultraușoare din aliaj forjat cu diametrul de 19 inch, dispune de o grilă deosebită a radiatorului și se remarcă prin semnătura luminoasă care îi conferă o înfățișare ușor agresivă.

La interior, vehiculul promovează același stil orientat către performanță, fiind prevăzut cu materiale de calitate superioară, pedale metalice și volan sport specific liniei N. De asemenea, un head-up display proiectează informațiile despre mașină pe un ecran transparent pentru a lăsa conducătorul auto să vadă detalii relevante despre navigație și funcțiile de siguranță fără a-și îndepărta privirea de la drum.

Comments are closed.