Noul SUV ID.3 va juca un rol-cheie în planurile Volkswagen!

Noul șef de la Volkswagen, Thomas Schäfer, și-a prezentat viziunea legată de companie după primele sale 100 de zile de mandat, cu obiectiv clar ca VW să devină „din nou un brand iubit de clienți”. El a dezvăluit în cadrul unui eveniment desfășurat la Berlin că până în anul 2026 vor fi lansate 10 noi modele electrice la Volkswagen, printre care și o versiune SUV a hatchback-ului complet electric ID.3, potrivit AutoExpress.

Noul ID.3 SUV va împrumuta de la fratele mai mic designul interior și trenul de rulare, dar modelul SUV va dispune de o gardă la sol considerabil mai mare, inspirată de la varianta facelift al lui ID.3, ale cărui vânzări vor începe de anul viitor.

„Am ascultat cu atenție comunitatea utilizatorilor de ID.3 și pe baza recomandărilor lor am creat facelift-ul primului nostru model MEB (model cu platformă special creată pentru un autovehicul electric) pe care-l vom prezenta în 2023”, a spus Schäfer. „Noul ID.3 va avea un salt semnificativ din punct de vedere al calității, materialelor și stabilitatea sistemului. Va fi o mașină ce va îngloba promisiunea brand-ului Volkswagen”.

Deși nu ne așteptăm ca exteriorul noului ID.3 să arate prea diferit comparativ cu modelul actual, interiorul în schimb va primi o transformare care va uimi publicul. Sistemul de infotainment va fi cel mai probabil actualizat cu un nou sistem și o interfață de utilizator redesenată, în timp ce calitatea plasticelor și celorlalte materiale vor fi semnificativ îmbunătățite.

Ne putem aștepta la aceleași opțiuni pentru baterii pentru noul ID.3 așa cum le putem observa pe modelul deja existent. Capacitățile bateriilor  de 45, 58 și 77 de kWh vor fi cel mai probabil disponibile în continuare, oferind o autonomie de peste 300 de km pentru versiunile de top. Tot o posibilitate este să vedem și o variantă GTX a ID.3. Gama GTX va fi disponibilă în viitor pe toate modelele ID, inclusiv ID.Buzz. Schäfer a dezvăluit, de asemenea, indicii suplimentare despre cele mai mici modele ID, probabil numite ID.1 și ID.2.

„Volkswagen va avea cel mai mare portofoliu de vehicule electrice din industria auto” a spus el. „De la mașini electrice de intrare în gamă cu un preț de sub 25.000 de euro până la ID.Buzz și noul model de top ID.Aero vom putea oferi clienților cea mai bună variantă a unei mașini electrice pentru fiecare segment în parte”. „Apropo, mica noastră mașină electrică va fi disponibilă în două versiuni - ca o mașină de serie și ca o mașină sportivă”.

De asemenea, Schäfer a dezvăluit că Volkswagen va reduce gama de modele, astfel încât până în 2033 va avea doar modele electrice pentru piața din Europa.

„Vrem ca firma Volkswagen să strălucească din nou”, a spus Schäfer. În scurtul timp de când a devenit șef, Schäfer a declarat că a lucrat la trei priorități: cea mai bună firmă, cea mai bună echipă și cele mai bune rezultate, cu o restructurare în curs de desfășurare a consiliului de administrație”. „Vor exista în calea noastră obstacole în a redeveni «un brand iubit de clienți»? Cel mai probabil: trăim vremuri dificile, deloc previzibile și greu de anticipat. Vom fi distrași din a ne atinge obiectivul? Desigur că nu. Ne menținem motivați, avem o experiență incredibilă în ceea ce privește compania și știm ce avem de făcut”.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger și revelația GPL!

Comments are closed.