Noul Mercedes-Benz EQE SUV a fost dezvăluit oficial VIDEO

Noul Mercedes-Benz EQE SUV este varianta multifuncțională a sedanului EQE, fiind disponibile opțiunile inovatoare de configurație ca la fratele mai mare, EQS, și în același timp este varianta mai dinamică a EQS SUV. EQE SUV este cel mai spațios din clasa sa. În varianta SUV este mai compact comparativ cu varianta sedan, ampatamentul măsurând cu 9 centimetri mai puțin. Dimensiunile exterioare sunt 4863/1940/1686 milimetri (lungime, lățime, înălțime). Ca al patrulea model după cele două EQS-uri și EQE sedan, EQE SUV folosește noua platformă dedicată modelelor electrice.

Până la 590 de kilometri autonomie 

Conceptul de sistem modular ajută EQE SUV să ofere o gamă largă de putere totală maximă de la 215 până la 300 kw. În funcție de echipare și configurație, modelele europene pot atinge standardul WLTP de 590 de km autonomie. Bateriile cu litiu-ion din EQE SUV conțin 10 module. În anumite cazuri, management-ul sistemului inovativ al bateriilor poate fi actualizat over-the-air (OTA).

Gamă largă de sisteme de asistență la conducere

Generația curentă a sistemelor de asistență la conducere includ numeroase funcții care ajută șoferul. În standard, EQE SUV vine echipat cu ATTENTION ASSIST (asistență la atenție), Active Brake Assist (asistent activ la frânare), Active Lane Keeping Assist (asistent activ la păstrarea benzii), Parking Package with reversing camera (asistență la parcare cu cameră de marșarier) și Speed Limit Assist (asistentă la limitarea vitezei). Statusul și activitatea sistemelor de siguranță sunt observate printr-o notificare ce apare pe ecranul dedicat șoferului. Echipamente suplimentare de siguranță sunt disponibile în pachetele Assistance Package și în Driving Assistance Plus.

Manevrabil și agil 

Șasiul noului EQE SUV include o suspensie în patru puncte pe puntea față și una independentă pe puntea spate în cinci puncte (multi-link). Având în vedere diferența de dimensiune față de modelul sedan și suspensia respectivă, mașina se simte foarte agilă și manevrabilă chiar și în configurația de bază. Suspensia de tip AIRMATIC cu ADS+ cu control al amortizării complet reglabil este disponibilă drept configurare opțională. Pentru a mări garda la sol, vehiculul poate fi ridicat cu până la 3 centimetri față de normal. În legătură cu modurile de condus eco, comfort, sport și individual modele de EQE SUV ce vin cu 4MATIC prezintă și un mod dedicat pentru off-road pentru conducere în medii aferente denumirii.

Opțiunea de virare a punții spate este disponibilă ca pachet opțional și permite virarea cu unghi de până la 10 grade.

În permanență la zi 

EQE SUV oferă posibilitatea clienților de a activa funcții ale mașinii în funcție de zonele în care sunt disponibile oricând în timpul anului (OTA function). Asta semnifică faptul că în urma achiziției si alegerii configurației noii mașini, unele echipamente pentru EQE SUV pot fi personalizate individual. Prin funcția OTA este disponibilă în magazinul Mercedes me, iar autonomia va crește succesiv.

MBUX Hyperscreen la cerere

Cu sistemul adaptiv, ecranul MBUX și sistemele de operare fac posibile sugestiile personalizate pentru confort, funcții ale mașinii și infotainment. Un punct forte al interiorului este MBUX Hyperscreen (oferit opțional), deoarece utilizatorul nu este nevoit să treacă prin diferite submeniuri sau să folosească comenzile vocale. Cu MBUX Hyperscreen primești trei display-uri încorporate ca și cum ar fi unul singur de 141 de centimetri lungime. Copilotul primește un display de 12,3 inch cu tehnologie OLED cu propria interfață. Sistemul mașinii folosește o opțiune bazată pe camere ce-i permite să monitorizeze dacă atenția șoferului este captată sau nu de micul ecran al copilotului. În acest caz, sistemul diminuează automat contentul dinamic din motive de securitate.

Plănuirea inteligentă a rutelor

Când vine vorba de navigarea cu vehicule electrice, numele spune tot. Sistemul se bazează pe numeroși factori în plănuirea rutei încât aceasta să fie cât mai rapidă și mai convenabilă pentru a include și stații de încărcare. Cu atât mai mult filtrează și dacă traficul este foarte aglomerat sau apar schimbări în stilul de conducere. Deplasarea cu inteligență electrică este o alegerea deșteaptă; aceasta calculează variabilitatea prețurilor la încărcare pentru fiecare oprire. Cu atât mai mult, pasagerii pot modifica individual rutele după bunul plac prin includerea stațiilor preferate de încărcare disponibile pe traseu sau excluderea celor nedorite. 

Pompă de căldură în standard 

EQE SUV dispune de o arhitectură termală sofisticată, cu o pompă de căldură. Aceasta ajută sistemul să lucreze cât mai eficient posibil: pierderile de căldură de la motorul electric și de la bateriile cu un voltaj ridicat pot fi folosite pentru încălzirea habitaclului. Această funcție reduce drastic uzura bateriei pentru sistemul de încălzire, astfel mărindu-se autonomia. Altă funcție plăcută și eficientă este controlul climatizării înainte de a intra în mașină. THERMATIC controlează în mod automat sistemul de climatizare a mașinii pe două zone în standard, în timp ce THERMOTRONIC, pe 4 zone, este disponibil opțional.

Citiți și: Prim contact cu Mazda CX-60: Pretenții justificate!

Comments are closed.