NOUL DS 3: ARTA RAFINAMENTULUI

DS Automobiles prezintă cel mai recent model - Noul DS 3 - cu ocazia debutului Paris Fashion Week, colecția moda feminină Prêt-à-Porter pentru sezonul primăvară-vară 2023. Ca partener de lungă durată al Fédération de la Haute Couture et de la Mode, DS Automobiles a ales acest eveniment de neratat din capitala modei pentru a dezvălui Noul DS 3 pe străzile Parisului. Ambasadoarea Mărcii - Andrea Brotschi - va prezenta Noul DS 3 într-o ședință foto ce pune în scenă o rochie neagră cu trenă foarte lungă, în contrast cu noua nuanță Diva Red oferită de Noul DS3.

O referință în segmentul său în materie de design, tehnologie și electrificare, DS 3 CROSSBACK devine Noul DS 3. Cu o parte frontală nouă mai eficientă și mai dinamică, o gamă restructurată și atractivă, tehnologii noi și un nou ansamblu motor electric/baterie, Noul DS 3 se distinge cu adevărat de concurență.

PUTEREA SEDUCȚIEI: O NOUĂ PARTE FRONTALĂ, PARTE SPATE ELEGANTĂ ȘI CULORI EXCLUSIVE 

Noul DS 3 își arată îndrăzneala, cu o siluetă unică. Designul său formează un echilibru între linii și volume. Partea frontală afișează cele mai vizibile evoluții. Acestea oferă modelului un nou dinamism și un sentiment de robustețe, păstrând în același timp nota sa de eleganță.

Noul DS 3 adoptă limbajul de design specific tuturor modelelor din gama DS Automobiles, cu o grilă redesenată, mai lată și pusă în valoare de inserțiile în formă de diamant, care, în funcție de model, pot fi cromate sau în negru lucios. Emblematicele DS WINGS au fost modificate pentru a se îmbina subtil cu grila și farurile.

Noile blocuri optice cu LED– standard în toată gama – introduc un design mai dinamic și oferă Noului DS 3 un aspect mai agresiv, cu trei module specifice puse în valoare de un crom satinat. Proiectoarele DS MATRIX LED VISION, cu control inteligent și schimbare automată a luminilor de drum, pentru confort și siguranță maximă la bord sunt oferite opțional. Noile faruri diurne prezintă două linii cu LED dispuse vertical de o parte și de alta a părții frontale pentru o semnătură distinctă și mai extinsă, în concordanță cu cel mai recent limbaj de design al mărcii DS Automobiles. 

Noul DS 3 a evoluat stilistic, dar și tehnic. Noul scut și grila au fost complet reproiectate pentru a optimiza performanța aerodinamică a mașinii. Profilele aerodinamice care încadrează grila inferioară de admisie a aerului demonstrează această nouă eficiență. 

Atenția acordată detaliilor se observă la finisajul emblemelor amplasate pe grilă si capotă, adaugarea unei insertii în relief Clous de Paris și varietatea de culori oferite în funcție de model.

Profilul își păstrează semnăturile distinctive, un exercițiu de echilibru între designul îndrăzneț și expertiză tehnică, cu aripioarele de rechin specifice modelului DS 3, mânerele care ies în relief în fața ta și garniturile invizibile ale geamurilor exterioare. 

Partea din spate este mai rafinată: farurile și hayonul sunt puse discret în valoare de un bandou negru lăcuit. Hayon-ul primește semnătura „DS Automobiles” grație unei tehnologii inedite, literele din inox lustruit fiind decupate și fixate una câte una în ornamentul acestuia.

Roțile primesc un design cu totul nou pentru o eficiență crescută. Disponibile în 17 și 18 inch, acestea sunt împărțite în funcție de diferite teme și culori. În versiunea 100% electrică E-TENSE, Noul DS 3 este disponibil cu roți noi de 18 inch TOULOUSE cu anvelope „Tall & Narrow Class A+”.

Noul DS 3 este oferit cu 7 culori de caroserie nemetalizate, metalizate și perlate, dintre care două nuanțe perlate Diva Red, o nuanță în trei straturi specifică Noului DS 3 și Lacquered Grey. Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black și Polar White completează oferta cu posibilitatea de a crea combinații bi-ton cu două variante de plafon: Perla Black sau noul Carat Grey.

UN INTERIOR INSPIRAT DE CELE MAI MARI CASE DE MODĂ DE LUX DIN FRANȚA

Animată de un model de design unic, echipa DS Automobiles prezintă un savoir-faire de excepție care este transpus în fiecare dintre creațiile sale. Noul DS 3 este inspirat de savoir-faire-ul franțuzesc de lux pentru a da viață unei ambianțe exclusiviste. 

Materialele au fost selecționate cu ambiția de a oferi un aspect caracterizat de excelență, inovație și durabilitate.

Pielea, în special pielea Nappa cu finisaj Art Leather, Alcantara®, detaliile precum cusătura „pearl point” sau inserțiile în relief Clous de Paris semnează caracterul unic oferit de cockpit-ul DS Automobiles. Această atenție la detalii, adânc înrădăcinată în ADN-ul mărcii, se regăsește la bordul Noului DS 3 și reprezintă un punct major de diferențiere. 

Postul de conducere a evoluat odată cu adoptarea unui volan nou, care regrupează comenzile sistemelor de asistență la condus și butoanele sistemului de infotainment, alături de padelele de schimbare a vitezelor pentru transmisiile automate. Un nou ecran central de 10,3 inch de înaltă definiție este acum oferit standard. Acesta integrează noul sistem de infotainment DS IRIS SYSTEM.

Scaunele Noului DS 3 beneficiază de un design și tehnologii care amplifică farmecul și starea de bine oferite de acestea. De dimensiuni mari, acestea sunt realizate dintr-o spumă inovatoare de înaltă densitate, pentru un confort la ședere la cel mai bun nivel de pe piață. Scaunele față pot fi încălzite, pot avea funcție de masaj (lombar) și reglaje electrice (longitudinal, pe înălțime, înclinare, lombar). 

Situat în vârful gamei, nivelul de echipare OPÉRA oferă un interior îmbrăcat în piele Nappa Basalt Black cu scaune cu model brățară de ceas pentru o imersiune într-un lux creativ, impregnat de caracter și modernitate.

Nivelul de echipare RIVOLI oferă scaune noi îmbrăcate în piele Basalt Black cu decoruri Basalt Black care imită solzii. Este disponibilă, de asemenea, o tapițerie mixtă Pebble Grey cu piele Nappa/material textil.

Pe nivelurile de echipare PERFORMANCE Line și PERFORMANCE Line +, scaunele, planșa de bord și panourile ușilor sunt îmbrăcate în Alcantara®. Noile scaune din piele Basalt Black sunt disponibile opțional. Nivelul de echipare PERFORMANCE Line + primește dotări suplimentare, precum o cotieră centrală, covorașe și iluminare pentru parasolare și spațiul pentru picioare.

Nivelul BASTILLE a fost complet revizuit, cu scaune noi îmbrăcate în tapițerie textilă Silicium Grey Peruzzi, cu bandouri cu efect de solzi pe planșa de bord și panourile ușilor. Opțional sunt disponibile scaune noi îmbrăcate în piele Basalt Black.

O GAMĂ DE MOTORIZĂRI MULTI-ENERGIE COMPLETATĂ DE O NOUĂ VERSIUNE E-TENSE

Marca multi-energie cu cele mai mici niveluri de emisii de CO2 din Europa încă din 2020, DS Automobiles oferă Noul DS 3 cu 3 motorizări diferite: benzină, Diesel și electrică.

Cu două titluri în Formula E la Echipe și Piloți și recordul pentru numărul de victorii, pole position-uri și podiumuri cu a doua generație de monopost, DS Automobiles profită de excelența în competiții pentru a introduce o nouă tehnologie electrică.

Noul DS 3 E-TENSE primește un motor electric nou (asamblat la Trémery-Metz), un reductor (produs la Valenciennes) și o baterie nouă (asamblată la) pentru un plus de putere și autonomie. 

Noul motor electric sincron hybrid (HSM) beneficiază de expertiza obținută în cursele de Formula E pentru  a afișa o eficiență crescută. Acesta oferă o putere de 115 kW (156 CP) și un cuplu de 260 Nm la o tensiune de 400 volți. Noua baterie de 54 kWh (50,8 kWh utili) oferă o încărcare rapidă, o autonomie mai bună și o durată de viață crescută. Încărcătorul de bord standard primește 100 kW la curent continuu (încărcare 0 - 80% în 25 minute) și 11 kW la curent alternativ (încărcare 0-100% în 5 ore).

Cu o arhitectură optimizată, bateria este foarte compactă și bine amplasată sub scaunele față și spate și tunelul central. Spațiul interior și postul de conducere sunt similare cu cele oferite de motorizările termice.

Unic în segment, Noul DS 3 E-TENSE oferă o autonomie de până la 402 km în ciclu mixt WLTP (12.6 kWh / 100 km) și de peste 500 km în traficul urban, grație eficienței motorului electric, abilității de a recupera energie, dar și datorită unor dotări precum: pompa de căldură, precondiționarea termică sau noile blocuri optice cu LED, optimizarea aerodinamică a părții frontale și a roților, o gardă la sol coborâtă cu 10 mm pe versiunile echipate cu anvelope Tall & Narrow de 17 și 18-inch. Toate acestea permit un câștig de până la 7,6 % pentru coeficientul aerodinamic.

Noul DS 3 este disponibil, de asemenea, cu două motorizări pe benzină: PureTech 100 cu transmisie manuală cu 6 viteze și PureTech 130 cu cutie de viteze automată cu 8 rapoarte. În plus, este disponiibl un motor Diesel BlueHDi 130 cu transmisie automată cu 8 viteze. Motoarele termice respectă cele mai noi standarde în materie de emisii.

O GAMĂ EXTINSĂ DE TEHNOLOGII LA BORD 

Noul DS 3 primește un nou sistem de infotainment disponibil pe un ecran central de mari dimensiuni de 10,3 inch de înaltă definiție cu un cadru redesenat finisat în negru lucios. DS IRIS SYSTEM oferă navigația conectată și funcția de recunoaștere vocală inteligentă.  Acest sistem oferă utilizatorului posibilitatea de a personaliza ecranul central și instrumentarul de bord de 7 inch, completat de un head up display care proiectează informațiile esențiale pentru condus direct în câmpul vizual al conducătorului auto. Ecranul central este împărțit în douăsprezece pătrate și poate găzdui widget-uri de dimensiuni diferite. Instrumentarul de bord este împărțit în două zone distincte care pot fi personalizate. Funcțiile pot fi controlate cu ajutorul unui sistem avansat de recunoaștere vocală în patruzeci de limbi sau prin comenziLE tactile de pe panoul central. Funcția mirroring este, de asemenea, disponibilă wireless.

VISIO PARK 2 completează gama de sisteme de asistență la condus care echipează Noul DS 3. Sistemul oferă asistență la parcare cu o viziune la 360° reprodusă cu ajutorul camerelor video digitale de înaltă rezoluție.

Colaborarea dintre FOCAL și DS Automobiles redefinește înalta fidelitate pentru un efect DS Lounge: etanșeitatea ușilor, tratamentul acustic al geamurilor și insonorizarea compartimentului motor au fost studiate cu atenție. Cele 12 difuzoare au fost distribuite în întreg habitaclul pentru a oferi o experiență imersivă perfectă. De exemplu, tweeterele spate sunt integrate în aripioara de rechin, la înălțime. Durata și dinamica frecvențelor joase este optimizată prin designul digital al ușilor. Toate acestea asigură excelența semnăturii sonore franceze.

NOI SERVICII CONECTATE PENTRU ÎNTREAGA GAMĂ DE MODELE DS 3 

Controlate cu ajutorul aplicației MyDS, aceste servicii permit blocarea/deblocarea portierelor, aprinderea luminilor, activarea claxonului și gestionarea încărcării de la distanță a bateriei. La acestea se adaugă posibilitatea de a controla programarea precondiționării termice, precum și programarea și gestionarea încărcării Noului DS 3 E-TENSE. Aplicația MyDS oferă, de asemenea, modelul Send2Nav ce permite căutarea unei destinații care este afișată direct pe sistemul de infotainment al Noului DS 3.

O GAMĂ SIMPLIFICATĂ

Noul DS 3 adoptă principiul inițiat de Noul DS 7. Noua ambianță OPERA devine cel mai exclusiv nivel de echipare. Nivelurile de echipare au fost regândite, numărul de echipamente opționale a fost redus prin reechipare sau prin crearea de pachete de opțiuni destinate clienților. Prețurile Noului DS 3 încep de la 30 100 de euro cu motorizarea PureTech 100 cutie de viteze manuală, cu nivelul de echipare BASTILLE.

Noul DS 3 va putea fi comandat în România în prima jumătate a anului 2023. 

Citiți și: VIDEO Zorii unei noi ere! Noul Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Comments are closed.