Noua generație Renault Zoe promite o autonomie electrică de 390 km

Constructorul auto francez Renault anunță lansarea celei de-a treia generații a modelului electric Zoe, care promite să ofere evoluții semnificative în materie de versatilitate, calitate și tehnologie, dar cu un preț la fel de accesibil ca până acum.

La exterior, vehiculul beneficiază în mod standard de faruri cu LED, inserții cromate și lumini de rulare pe timp de zi care adoptă forma literei „C”. Noile blocuri optice îi conferă automobilului o înfățișare mai curajoasă, contribuind și la îmbunătățirea vizibilității.

În plus, Renault a instalat o bară de protecție mai lată în partea frontală, în care sunt integrate atât fantele de ventilație, cât și luminile de ceață. Designul curajos este continuat și în spate, acolo unde au fost montate lămpi cu LED de dimensiuni mai mari. Clienții au la dispoziție jante cu diametrul de 15, 16 sau 17 inch, precum și trei nuanțe noi pentru caroserie – Celadon Blue, Flame Red și Quartz White – pe lângă celelalte șase aflate deja în gamă.

Pe durata dezvoltării noului Zoe, designerii Renault au acordat o atenție deosebită calității interiorului, finisajelor, confortului și ergonomiei. Habitaclul este prevăzut acum cu elemente din plastic mai plăcut la atingere și finisaje din materiale sustenabile care ajută la crearea unui sentiment de calitate premium. Totodată, ecranele TFT și sistemul de infotainment au primit o serie de actualizări.

În fața șoferului se află instrumentarul de bord format dintr-un ecran TFT cu diagonala de 10 inch, oferit standard pentru întreaga linie Zoe. Pe acest display sunt afișate principalele detalii legate de deplasare, inclusiv informații care încurajează obiceiurile de condus eco.

Alături, pe consola centrală, se găsește sistemul multimedia Renault EASY LINK însoțit, în cazul unor versiuni, de un ecran tactil cu diagonala de 9,3 inch, prin intermediul căruia sunt controlate principalele funcții ale mașinii.

Noua generație Renault Zoe este disponibilă cu bateria Z.E. 50 de 52 kWh, care permite obținerea unei autonomii de 390 km, conform standardelor WLTP, mai mult cu aproape 30% față de performanțele garantate de vechiul pachet de 40 kWh.

Clienții pot comanda acum noul motor R135, în stare să livreze 100 kW, adică echivalentul a 135 CP și un cuplu maxim de 245 Nm. Grație acestui propulsor, automobilul accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde și atinge o viteză maximă de 140 km/h. Gama include în continuare și unitatea R110 de 80 kW.

La capitolul siguranță și asistență a șoferului, noul Renault Zoe oferă o varietate de tehnologii, printre care se numără Active Emergency Braking System (AEBS), Lane Departure Warning (LDW), Lane Keeping Assist (LKA), Traffic Sign Recognition (TSR) și Blind Spot Monitoring (BSM).Comments are closed.