Noi detalii despre Hyundai Tucson facelift!

Hyundai prezintă noi detalii despre Tucson facelift - cel mai bine vândut model al gamei, care se remarcă prin designul actualizat, tehnologiile inovatoare, dar și prin gama variată de motorizări. Cu un aspect elegant și modern, noul Tucson se remarcă prin bara și scuturile de protecție redesenate. În partea frontală, actualizările pentru luminile de zi (integrate în grilă), precum și pentru tehnologia half-mirror contribuie la îmbunătățirea vizibilității. Modelul dispune, de asemenea, de noi jante din aliaj, respectiv de cinci culori noi pentru caroserie: Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic și Sailing Blue Pearl. Tucson N Line păstrează caracterul sportiv specific echipării N Line, însă cu accente mai elegante pentru barele de protecție față/ spate, grilă, jantele din aliaj de 19 inchi și ornamentele laterale (în culoarea caroseriei). Luminile de zi au fost păstrate de la versiunea standard.

Interiorul a fost reproiectat, inclusiv tabloul de bord, consola centrală, volanul și cotiera centrală, display-ul panoramic curbat de 12,3 inchi (pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia), pentru a răspunde nevoilor diferite ale pasagerilor. Planșa de bord dispune acum de o configurație orizontală, cu un compartiment deschis, în timp ce sistemul automat de control al climatizării (cu reglare pe două zone), cotiera, ornamentele portierelor, scaunele (noi opțiuni pentru tapițerie - stofă & piele și un nou pachet de culori pentru interior - Cypress Green), prezintă un nou design. În plus, consola centrală – care utilizează tehnologia shift-by-wire – este acum poziționată în spatele volanului.

Caracterul dinamic al versiunii N Line este subliniat de accentele de culoare roșie și tapițeria din piele întoarsă & piele în nuanță Obsidian Black.

Tehnologii de avangardă

Actualizările software pentru modelul Tucson nu au fost niciodată mai facile, datorită funcției Over-the-Air. OTA oferă o experiență la volan mai sigură și mai confortabilă, permițând accesul la cele mai recente funcții pentru sistemul de navigație, pentru sistemul multimedia, respectiv pentru Features on Demand (FOD).

Display-ul panoramic curbat de 12,3 inchi - pentru instrumentarul de bord și pentru sistemul multimedia - oferă atât un aspect futurist, cât și o interfață intuitivă și captivantă. Sistemul Head-Up Display (HUD) de 12 inchi contribuie la îmbunătățirea experienței la volan și proiectează informații relevante, direct în câmpul vizual al conducătorului auto. Tucson va fi disponibil cu funcția Digital Key 2, pentru pornirea și controlul de la distanță al autovehiculului prin intermediul smartphone-ului, utilizând tehnologia Ultra-WB (UWB). 

Sistemul Rear Occupant Alert (ROA) monitorizează locurile din spate și avertizează conducătorul auto la plecare, dacă sunt ocupate. Intelligent Front-lighting System (IFS) - dotat cu tehnologia Matrix beam LED - se adaptează automat la condițiile de drum, maximizând utilizarea luminilor de întâlnire în momentul în care un autovehicul se apropie din sens opus.

Mai multe opțiuni, pentru a răspunde cerințelor în continuă schimbare

Obiectivul Hyundai este de a răspunde cerințelor în continuă schimbare ale conducătorilor auto. Printre sistemele avansate de asistență pentru conducătorul auto (ADAS) se remarcă Crosswind Stability Control (CWC), care contracarează efectul vântului puternic la viteze mari, prin frânarea parțială și controlul direcției, îmbunătățind stabilitatea în timpul deplasării.

În plus, Tucson dispune acum de un port USB de tip C pentru transfer de date și încărcare rapide.

Gama variată de tehnologii pentru mobilitatea durabilă

Tucson este disponibil în versiunile cu propulsie termică, mild hybrid, hybrid și plug-în hybrid. Varianta plug-în hybrid va fi disponibilă acum cu tracțiune 2WD, consolidând angajamentul Hyundai privind dezvoltarea de soluții pentru mobilitatea durabilă.

Hyundai a lansat cea de-a două generație a funcției Green Zone Driving Mode (specifică variantei plug-în hybrid), care permite comutarea automată în modul electric, în momentul în care autovehiculul traversează o zona ecologică.

În modul de condus ECO, Tucson este echipat cu sistemul Paddle Regenerative Braking Mode, pentru variantele hybrid și plug-în hybrid. Funcția oferă conducătorului auto posibilitatea de a ajusta intensitatea frânării regenerative, utilizând padelele aflate în spatele volanului, precum și trei niveluri de control al decelerării, pentru confort sporit și consum redus.

Notă: Noul Tucson nu este disponibil pentru vânzare în acest moment. Valorile consumului și al emisiilor de CO2 nu au fost încă stabilite.

Citiți și: Noul Duster poate fi comandat!

Comments are closed.