Nissan Navara nu va mai fi comercializat în Europa

Compania japoneză Nissan a luat hotărârea de a nu mai oferi modelul Navara în Europa după ce, la sfârșitul anului 2021, va închide fabrica din Barcelona, în cadrul căreia este produs acest pickup.

„Producția actualei generații Nissan Navara pentru piețele europene se va opri în momentul în care se va închide uzina noastră din Barcelona, în decembrie 2021, iar vânzările vor fi stopate în 2022. Această decizie reflectă scăderea segmentului pickup în Europa și alegerea consumatorilor de a se reorienta de la pickup-uri către gama noastră de utilitare moderne și eficiente”, se menționează într-un comunicat al firmei Nissan, citat de publicația Automotive News Europe.

Marca niponă ar fi avut posibilitatea de a importa modelul Navara de la uzina din Thailanda, despre care se știe că este furnizor pentru mai multe piețe din lume, inclusiv Australia. Însă oficialii diviziei din Europa au hotărât să își concentreze atenția asupra vehiculelor din alte segmente, care se bucură de mai multă popularitate.

Cea de-a doua generație Nissan Navara a fost lansată în 2005 și a avut ca scop transformarea pick-urilor în așa fel încât să poată fi utilizate nu doar pentru activitățile desfășurate în scop profesional, ci și pentru deplasări în familie, la sfârșit de săptămână. Modelul a avut succes în Europa, iar în anul 2014 a primit o nouă generație. Însă volumul vânzărilor nu s-a ridicat la nivelul estimat de companie ca urmare a faptului că interesul clienților s-a mutat asupra SUV-urilor.

Comments are closed.