Nissan amână lansarea SUV-ului electric Ariya

Debutul pe piață al SUV-ului complet electric Nissan Ariya va fi amânat din cauza pandemiei de coronavirus și a crizei globale de semiconductori care afectează multe ramuri ale economiei, inclusiv industria auto.

Informația a fost dezvăluită de Asako Hoshino, vicepreședinte executiv al companiei Nissan, care a declarat că lansarea spre vânzare a noului model ar urma să aibă loc în perioada de iarnă, în condițiile în care planul inițial a fost ca livrările să înceapă la mijlocul anului 2021.

„Vânzările în Statele Unite și Europa vor fi demarate după aproximativ două luni”, a adăugat Hoshino, conform publicației Automotive News Europe.

Nissan estimează că modelul Ariya va fi comercializat într-un număr de câteva zeci de mii de exemplare încă din primul an, iar cea mai ridicată creștere va fi înregistrată în Europa.

„Cred că, în Europa, Ariya va avea un impact major asupra volumului total de vânzări”, a completat Asako Hoshino.

Ariya va fi primul automobil nou 100% electric lansat de Nissan după aproape un deceniu de la debutul hatchback-ului Leaf, despre care se știe că s-a bucurat și se bucură în continuare de mult succes pe piață.

Comments are closed.