Mercedes-Benz GLB facelift: spațios și atractiv echipat!

Numeroase inovații și echipamente standard mai extinse. Mercedes-Benz face ca spațiosul SUV compact GLB să fie și mai atractiv pentru clienți. Bara de protecție frontală reproiectată cu protecție vizuală a caroseriei indică genele sale off-road. Grila radiatorului SUV cu patru fante orizontale și stea centrală subliniază această impresie. Forma atletică a „umărului”, cu o grafică laterală modelată coerent, creează o interacțiune interesantă între lumină și umbră și un posterior accentuat vizual.

Noile faruri full-LED și stopurile accentuează aspectul, gama de opțiuni fiind acum extinsă cu patru modele suplimentare de roți și o nouă culoare de vopsea metalică Spectral Blue. În echiparea de bază, noul GLB este echipat cu jante din aliaj de 17 inch, cu cinci spițe duble, în negru lucios, cu suprafețe foarte lucioase. Cu toate acestea, GLB poate fi configurat și cu roți de 18 până la 20 inch.

Unul dintre punctele forte ale interiorului îmbunătățit semnificativ este ecranul dublu independent. Standard sunt un ecran de 7 inch și un ecran de 10,25 inch pentru panoul de instrumente și ecranele multimedia respective, cu două ecrane cu ecran lat de 10,25 inch disponibile ca opțiune. Orificiile rotunde de aerisire din aspectul turbinei. Gurile de evacuare transmit eleganță sportivă și contrast cu elementele interioare din aluminiu, tipice pentru off-road, cu linii drepte. Volanul standard al generației actuale este tapițat cu piele, iar la cerere este disponibil din piele artificială ARTICO. În plus, o variantă încălzită a volanului este disponibilă pentru prima dată pentru AMG Line.

Noul GLB este disponibil în Europa cu patru opțiuni de motor pe benzină (două 1,3 de 136, respectiv 163 CP și două 2.0 de 190, respectiv 224 CP) și patru diesel (motorul de 2 litri cu 116, 150 – tracțiune față și 4x4, respectiv 190 CP). Gama include unități cu patru cilindri, cu transmisie DCT cu dublu ambreiaj cu șapte sau opt trepte ca dotare standard. Cele mai puternice două motoare pe benzină sunt echipate standard cu tracțiune integrală variabilă 4MATIC.

Pentru a reduce consumul și emisiile, toate unitățile pe benzină sunt electrificate, mild-hybrid, cu un sistem electric suplimentar de 48 volți pentru generatorul de pornire acționat cu curea. Puterea suplimentară disponibilă pe scurt, de 10 kW, susține pornirea agilă și este utilizată pentru accelerare mai rapidă.

Citiți și: Noul Mercedes-Benz GLC Coupé vine doar cu tehnologie de propulsie electrică!

Comments are closed.