Lamborghini a construit 15.000 de unități ale SUV-ului Urus

La câteva zile după ce a anunțat atingerea unui nou record de vânzări în primele șase luni ale anului, grație celor 4.852 de mașini livrate la nivel global, marca italiană Lamborghini celebrează acum un alt moment important în activitatea sa. Este vorba despre construirea a 15.000 de unități ale SUV-ului Urus, în cei trei ani de la debutul vehiculului pe piețele internaționale.

Exemplarul cu numărul 15.000 va ajunge la un client din Marea Britanie, are caroseria vopsită în noua nuanță Grigio Keres Matt și beneficiază de numeroase detalii de culoare Verde Scandal, atât la exterior, cât și la interior.

Urus este modelul Lamborghini care a înregistrat cea mai rapidă creștere a volumului de producție într-un timp atât de scurt. Datorită lui, vânzările companiei s-au dublat în 2019, el fiind apreciat de clienții din lumea întreagă pentru versatilitatea sa, performanțele excelente și capacitatea de a îmbina calitățile unei mașini sport cu abilitățile specifice unui SUV.

Propulsia modelului Urus este asigurată de un motor V8 twin-turbo de 4 litri, capabil să dezvolte 650 CP la 6.000 rpm și un cuplu de 850 Nm la 2.250 rpm. Drept urmare, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 3,6 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 305 km/h, astfel că Urus este unul dintre cele mai rapide SUV-uri de pe piață.

Una dintre ocaziile în care și-a demonstrat veleitățile deosebite a fost în martie 2021, pe gheața lacului Baikal din Rusia, acolo unde a reușit atingerea vitezei maxime de 298 km/h și a unei viteze medii de 114 km/h pe o distanță de peste 1.000 de metri.

Comments are closed.