Hyundai va lansa marca Genesis în Europa în această vară

Modelele brand-ului premium Genesis – parte a companiei sud-coreene Hyundai – vor fi disponibile în Europa începând din vara acestui an. Automobilele comercializate în regiune vor fi oferite atât cu opțiuni convenționale de motorizare, cât și cu tehnologii electrice de propulsie, iar primele care vor ajunge pe piețele europene vor fi un sedan și un SUV.

Genesis a devenit o divizie de lux independentă a grupului Hyundai în anul 2015, scopul său fiind acela de a rivaliza cu producători auto precum Mercedes-Benz, BMW și Lexus. Încă din luna iunie, clienții europeni vor putea comanda sedanul G80 și SUV-ul GV80, urmând ca portofoliul să fie completat la scurtă vreme după aceea de sedanul G70 și SUV-ul GV70, informează publicația Automotive News Europe.

Mașinile vor fi vândute atât prin intermediul unei platforme online, cât și în cadrul unor showroom-uri, pe care Genesis le va deschide pentru început în orașe precum Londra, München și Zürich.

„Electrificatul G80 va fi primul Genesis complet electric lansat în Europa. Alte două mașini electrice vor debuta ulterior pentru a le oferi clienților europeni posibilitatea de a alege dintr-un număr de trei vehicule Genesis cu zero emisii de noxe încă din primul an”, se specifică într-un comunicat oficial dat publicității de compania Genesis.

Vânzările de modele electrice și plug-in hybrid în Uniunea Europeană au depășit 1 milion de unități în 2020 și au reprezentat aproximativ 10% din livrările totale, conform datelor colectate de Asociația Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA). Potențialul de creștere este uriaș, motiv pentru care tot mai multe mărci auto au hotărât să își concentreze atenția asupra acestui segment.

Comments are closed.