Hyundai i20 facelift

Hyundai a dezvăluit facelift-ul pe care l-a aplicat modelului i20, remarcându-se prin designul reîmprospătat și elegant. În plus, tehnologiile pentru siguranță și funcțiile avansate pentru conectivitate oferă un pachet cuprinzător în segmentul din care face parte.

Design elegant și sportiv

Aspectul elegant cu elemente sportive este subliniat de designul actualizat al grilei frontale, al barei de protecție față/spate, dar și al jantelor din aliaj (16 și 17 inch). Designul i20 a fost apreciat de-a lungul timpului pentru dinamismul și valoarea emoțională adăugată experienței de condus, evidențiate prin armonia dintre proporție, arhitectură, stil și tehnologie. Datorită plafonului coborât și al ampatamentului lung, noul model păstrează alura sportivă a versiunii anterioare.

Aceste caracteristici contribuie la îmbunătățirea aerodinamicii, a manevrabilității și a eficienței. Semnătura luminoasă subliniază aspectul remarcabil, evidențiat de lămpile spate cu LED-uri în formă literei „Z”. Noul i20 oferă un interior spațios, precum și un portbagaj de 352 de litri/ 1.165 de litri cu scaunele din spate rabatate.

Clienții pot alege între opt culori de caroserie, dintre care trei nou introduse - Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl și Meta Blue Pearl,- alături de plafonul negru în două tonuri, disponibil opțional. La interior, noul pachet „Lucid Lime” se remarcă prin accentele de culoare verde prezente pentru diverse elemente din habitaclu, subliniind sportivitatea modelului.

Tehnologie și conectivitate

Printre noile tehnologii de care dispune i20 se numără instrumentarul LCD standard de 4,2 inch, prizele USB de tip C, sistemul eCall bazat pe rețeaua 4G și actualizările Over-the-Air (OTA) pentru hărți. În plus, modelul păstrează de la varianta anterioară instrumentarul opțional de 10,25 inch, ecranul tactil de 10,25 inch, funcțiile Apple CarPlay și Android Auto, sistemul de încărcare wireless, dar și versiunea actuală Bluelink.

În echiparea standard se remarcă sistemele de siguranță Hyundai Smart Sense, precum asistența la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni și bicicliști și asistența la menținerea benzii de rulare (LFA). Hyundai i20 dispune, de asemenea, de sisteme de siguranță opționale, precum avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA), monitorizare a unghiului mort (BCA), pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC).

Mai mult confort

Clienții se pot bucura de o nouă tehnologie pentru iluminarea ambientală, astfel încât pasagerii pot ajusta culorile în funcție de preferințe. i20 este disponibil acum cu un sistem audio BOSE Premium.

Performanță și eficiență

Sistemul mild-hybrid de 48 V poate fi cuplat cu propulsorul de 1,0 litri T-GDi, disponibil cu 100 CP sau 120 CP. În ceea ce privește transmisia, sistemul de 48 V poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză (7 DCT) sau unei cutii de viteze manuală inteligentă, cu șase trepte (iMT). iMT decuplează motorul de la transmisie după ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație și permite autovehiculului să ruleze liber, pentru eficiența consumului de combustibil.

Demararea producției noului i20 este programată pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2023, la fabrica Hyundai de la Izmit (Turcia).

Gama Hyundai „i”

Gama „i” reprezintă o poveste de succes pentru Hyundai în Europa, i10, i20 și i30 fiind unele dintre cele mai populare modele ale mărcii. Gama „i” promovează calitatea, fiabilitatea și caracterul practic, oferind opțiuni diversificate clienților.

Citiți și: Totul despre Peugeot 2008 facelift și E-2008! Pas înainte privind designul, tehnologia și electrificarea! (VIDEO)

Comments are closed.