Hyundai a prezentat Noul Inster: design distinctiv, autonomie de referință în segment!

Hyundai Motor Company a prezentat joi, în cadrul Salonului Internațional de Mobilitate de la Busan, noul EV subcompact de clasa A. Inster dispune de un design futurist, interior spațios și oferă o autonomie de referință în segment (până la 355 km). Inster reflectă evoluția față de modelul Casper(alimentat cu benzină), lansat în anul 2021, pentru piața din Coreea. Noul autovehicul oferă manevrabilitate, funcționalitate și flexibilitate îmbunătățite, datorită interiorului spațios și volumului extins al portbagajului.

Autovehiculul se distinge prin profilul robust (specific unui SUV de mici dimensiuni: 3.825 mm lungime, 1.575 mm înălțime, 280 litri volumul portbagajului), suprafețele fluide, barele de protecție puternic conturate, dar și prin semnătura luminoasă cu detalii specifice temei Parametric Pixels. În funcție de varianta de echipare, Inster este disponibil cu jante din oțel de 15 inchi/ din aliaj de 15/ 17 inchi, dar și cu faruri cu LED sau plafon în două tonuri (opțional).

„Odată cu Inster, percepția despre SUV-urile de clasă mică se schimbă, acestea devenind o opțiune atrăgătoare pentru publicul global”, a declarat Simon Loasby, Senior Vice President and Head of the Hyundai Design Center. „Inster se remarcă prin designul distinctiv și interiorul centrat pe client”.

Habitaclu spațios

Deși dispune de dimensiuni compacte, interiorul modelului este spațios. Toate scaunele pot fi rabatate – inclusiv cel al conducătorului auto – pentru mai multă flexibilitate. De asemenea, clienții pot beneficia de o configurație opțională pentru scaunele frontale, precum și de scaune față și volan încălzite. Bancheta din spate poate fi rabatată în raport 50:50.

Inster dispune de un instrumentar digital de 10,25 inchi, respectiv de un ecran central de 10,25 inchi. Sistemul de navigație și suportul pentru încărcare wireless sunt integrate în consola centrală, proiectată pentru a amplifică senzația de spațialitate. Tema Parametric Pixels este prezența și în habitaclu, graficavolanului accentuând aspectul high-tech. Atât la interior, cât și la exterior sunt utilizate materiale sustenabile (anvelope și plastic reciclate; stofă din bio-polipropilenă, extrasă din trestie de zahăr).

Încărcare rapidă și autonomie de referință în segment

În versiunea standard, modelul este disponibil cu baterie de 42 kWh, iar opțional, cu baterie de 49 kWh(150 km/h viteză maximă, 10,6 secunde pentru a atinge 100 km/h). Ambele variante sunt echipate cu un singur motor, care dezvoltă 71,1 kW (97 CP) în varianta standard, respectiv 84,5 kW (115 CP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh (ambele versiuni dezvoltă cuplu de 147 Nm). Cu o autonomie de până la 355 km (WLTP; versiunea cu baterie de 49 kWh), Inster redefinește posibilitățile de utilizare a unui autovehicul electric urban, oferind flexibilitate impresionantă, cu un consum de energie estimat de până la 15,3 kWh/ 100 km (WLTP).

Bateria poate fi încărcată de la 10 la 80% în aproximativ 30 de minute (stație de încărcare DC - 120 kW). Totodată, în echiparea standard este disponibil un încărcător la bord de 11 kW, respectiv un sistem de încălzire a bateriei și o pompă de căldură de înaltă eficientă. Funcția V2L permite alimentarea dispozitivelor precum biciclete electrice, scutere și echipamente de camping (110 V/ 220 V), respectiv încărcarea bidirecțională fără utilizarea unor echipamente suplimentare. 

Tehnologii avansate

Inster oferă o gama variată de funcții avansate pentru siguranță, asistență și confortul conducătorului auto: sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, instrumentar digital, plafon panoramic, Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC), dar și un pachet cuprinzător de tehnologii pentru siguranță. Printre acestea se numără: Surround View Monitor (SVM); Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R); Blind-spot View Monitor (BVM); Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5); Lane Keeping Assist (LKA); Lane Following Assist (LFA); Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA); Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA); Safety Exit Warning (SEW); Smart Cruise Control (SCC) w/ Stop & Go; Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA); Driver Attention Warning (DAW); High Beam Assist (HBA); Leading Vehicle Departure Alert (LVDA); Rear Occupant Alert (ROA). 

Lansarea globală

Inster va fi lansat în această vara în Coreea, iar ulterior în Europa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific. Totodată, în viitor, urmează a fi lansată și versiunea Inster CROSS, caracterizată printr-un design mai robust, pentru experiențe cât mai aproape de natură. Mai multe detalii vor fi prezentate ulterior.

Citiți și Test Autoplay: Noul Renault Scenic E-Tech – ÎNCÂNTĂTOR!

Comments are closed.