Ford va produce un nou vehicul comercial ușor în România începând din 2023

Compania americană Ford a confirmat că va investi suma de 300 de milioane de dolari în uzina pe care o deține în România, la Craiova, pentru a demara acolo fabricarea unui nou vehicul comercial ușor în anul 2023. Modelul va beneficia și de o versiune complet electrică începând din 2024.

„Operațiunile Ford de la Craiova sunt cunoscute pentru faptul că livrează competitivitate și flexibilitate. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă calitatea parteneriatului pe care îl avem cu furnizorii locali și comunitatea de acolo, precum și succesul întregii echipe Ford de la Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa. „Adăugarea unei versiuni complete electrice în 2024 va face uzina de la Craiova să devină cea de-a treia fabrică Ford din Europa unde sunt produse vehicule electrice. Acest pas va veni în urma investițiilor pe care le-am făcut recent în centrul electrificat de la Köln, Germania și în uzina Ford Otosan din Kocaeli, Turcia, trimițând un nou semnal clar că am hotărât să accelerăm planul de a le oferi clienților de vehicule comerciale un viitor cu zero emisii de noxe în Europa”, a completat Rowley.

În luna februarie a acestui an, Ford a anunțat că toată gama sa de vehicule comerciale va fi capabilă să se deplaseze fără emisii de noxe până în anul 2024 și va include atât derivate plug-in hybrid, cât și versiuni complet electrice. În plus, compania estimează că două treimi din vânzările sale vor fi alcătuite din aceste variante de propulsie în anul 2030.

Ford a investit până în prezent aproximativ două miliarde de dolari în uzina de la Craiova, începând din 2008. Fabrica a trecut printr-o serie de modificări în ultimii ani, astfel că acum dispune de peste 600 de roboți ce au rolul de a îmbunătăți eficiența și calitatea procesului de producție. În jur de 6.000 de angajați sunt responsabili de asamblarea modelelor Puma și EcoSport, precum și a motorului EcoBoost de 1 litru.

Comments are closed.