Fiat va fi un brand complet electric începând din 2030

Constructorul auto italian Fiat și-a propus ca întreaga sa linie de produse să fie alcătuită din modele 100% electrice, începând din anul 2030. Drept urmare, compania va demara în 2025 un program de eliminare treptată din gamă a tuturor mașinilor echipate cu opțiuni convenționale de propulsie.

Fiat a lansat de curând o variantă complet electrică a citadinei 500, pe care o va comercializa alături de versiunile cu motorizare termică. Obiectivul firmei este acela de a facilita accesul la mașinile capabile să ruleze fără emisii de noxe, să coboare nivelul prețului de pornire, să îmbunătățească infrastructura de reîncărcare și să contribuie la scăderea gradului de poluare, notează publicația britanică Autocar.

„Între 2025 și 2030, linia noastră de produse va deveni electrică. Aceasta va fi o schimbare radicală pentru Fiat. Decizia de a lansa noul 500 în versiune complet electrică a fost luată înaintea pandemiei de coronavirus. Încă de atunci eram convinși că lumea nu mai poate accepta compromisuri. Ni s-a reamintit că trebuie să luăm măsuri urgente și să facem ceva pentru planeta noastră”, a declarat Olivier François, șeful companiei Fiat.

Marca italiană a luat decizia de a-și concentra atenția în special asupra mașinilor mici, de oraș. Însă portofoliul său va include și alte modele, precum o variantă de serie a conceptului electric Centoventi, despre care se știe că a fost dezvăluit în 2019 pentru a prefigura viitoarea generație a automobilului Panda. Se presupune că vehiculul va avea la bază aceeași platformă utilizată și de noul 500, urmând ca Fiat să construiască și mașini susținute de arhitectura STLA a grupului Stellantis, folosită deja de Peugeot e-208 și Opel Corsa-e.

Comments are closed.