Facelift pentru Mercedes-Benz CLA

Facelift-ul lui CLA coupe și CLA Shooting Brake nu vine cu mari modificări ale designului exterior sau interior. De data aceasta, Mercedes-Benz a decis să ridice din nou ștacheta în segmentul mașinilor compacte prin adăugarea în standard a unor opțiuni pentru care pe varianta non-facelift trebuia să plătești.

Printre acestea se numără farurile LED High Performance, renunțându-se la halogene, și tableta pentru sistemul multimedia MBUX de ultimă generație, care vine în diagonală de 10,25 inch. Pentru instrumentarul de bord în aceeași diagonală va trebui să bifezi în lista de opționale, acesta fiind disponibil în standard cu varianta de 7 inch. Datorită noului sistem MBUX, șoferul va putea interacționa cu autovehiculul fără a trebui să-l strige pe nume „Hey, Mercedes!”, funcție disponibilă pentru un număr limitat de comenzi.

Sistemul de camere 360 de grade a fost îmbunătățit și oferă în timpul parcării posibilitatea de a vedea mașina în format 3D. Conectivitatea dintre telefon și mașină pentru funcțiile Apple CarPlay și Android Auto va fi disponibilă wireless, iar interacțiunile dintre șofer/pasageri și sistemul multimedia va putea avea loc și prin atingerea ecranului, noul sistem MBUX permițând funcția de touchscreen.

Sistemul audio Burmester a avut și el parte de actualizări, acum fiind capabil de Immersive Dolby Atmos pentru o experiență audio inedită. Oferă muzicii mai multă spațialitate, claritate și profunzime ca niciodată. Modelele facelift CLA vor avea o paletă de nuanțe mărită. Acestea se numesc Hyper Blue și Spectral Blue, pe care le regăsim pe frații lui mai mari, precum CLS și SL.

O altă premieră pentru acest model din catalogul Mercedes-Benz este dată de posibilitatea de a avea un volan încălzit pe modelele AMG.

Comments are closed.