Două modele coreene pe un podium electric! Kia EV6 este „Mașina Anului” 2022 în Europa!

Juriul pentru „Car Of The Year” 2022, format din 59 de membri reprezentând 22 de țări europene, a dat verdictul final, fiind a treia ediție când ceremonia a avut loc online. „Suntem încă independenți de industria auto. Avem un singur câștigător la final, nu oferim un trofeu pentru fiecare dintre participanți, așa că acesta este motivul pentru care premiul este atât de recunoscut”, a declarat Frank Janssen, președintele juriului.

Kia EV6 a fost proclamată „Mașina Anului” 2022, cu 279 de puncte și douăsprezece cele mai bune voturi la ceremonia de la Geneva, potrivit site-ului oficial al competiției. Renault Mégane E-TECH Electric a fost al doilea, cu 265 de puncte și 15 cele mai bune voturi, în timp ce ultimul loc pe podium a fost pentru Hyundai Ioniq 5, cu 261 de puncte, tot cu 15 cele mai bune voturi. Este pentru prima dată când Kia câștigă premiul „Mașina Anului”, concurs aflat la cea de-a 59-a ediție.

Restul finaliștilor pentru premiul din acest an, cu șase mașini electrice din cele șapte, au fost Peugeot 308 (191 de puncte), Skoda Enyaq iV (185), Ford Mustang Mach-E (150) și Cupra Born (144).

Șase dintre finaliști au fost mașini complet electrice, cele șapte modele fiind disponibile fie în versiunea pe benzină, fie în versiunea diesel, sau ca hybrid plug-in. La începutul ediției din 2022, 18 dintre primele 39 de mașini din lista lungă au fost electrice.

Citiți și: Cele mai valoroase mărci auto din lume! Unde se clasează Dacia

Comments are closed.