Debut în forță! Matei Ghiban și Octavian Bostan au câștigat „Cupa Dacia” la Raliul Harghitei, prima etapă a Campionatului Național de raliuri!

Ediția 2023 a Campionatul Național de raliuri a debutat la sfârșitul săptămânii trecute cu Raliul Harghitei, care a adunat la start 77 de echipaje, printre care și cel cu numărul de concurs 411, alcătuit din argeșeanul Matei Ghiban și ieșeanul Octavian Bostan, care a debutat cu această ocazie în liga mare a raliurilor naționale.

Matei și Octavian au concurat, în premieră, pe un model Dacia Sandero și au câștigat „Cupa Dacia”, competiție monomarcă inclusă în Campionatul Național de raliuri și ajunsă la a XVII-a ediție! De asemenea, echipajul câștigător al primei etape la „Cupa Dacia” s-a situat pe poziția a treia în clasamentul general al debutanților.

„Mă bucur pentru aceste rezultate, dar mai ales pentru că am avut un raliu liniștit, fără incidente și că am început să mă împrietenesc cu noua mașină. Schimbarea materialului de concurs a fost pentru mine marea provocare, fiind prima competiție la care am concurat cu Dacia Sandero, după ce am renunțat la bătrânul meu Logan”, a declarat Matei Ghiban într-un comunicat de presă.

În spatele acestor rezultate se află și campionul național și maestru al sportului Vali Porcișteanu, cel care de patru ani îl „crește” ca pilot pe Matei.

„Matei a avut răbdarea necesară pentru a face pașii corecți în pilotajul sportiv și a înțeles că o carieră se construiește pas cu pas, fără a sări peste etape. În afară de asta, atât el, cât și copilotul Octavian au înțeles că pentru a câștiga un raliu întâi trebuie să-l termini. Rezultatele vor veni cu siguranță dacă aplici aceste principii”, a menționat Vali Porcișteanu. 

În urmă cu patru ani, după o perioadă petrecută în karting, Matei Ghiban făcea pasul către automobilismul sportiv, avându-l în dreapta ca instructor pe Vali Porcișteanu. După două titluri de vicecampion de juniori din tot atâtea sezoane în Campionatul Național de Slalom Paralel, cei doi au decis că Matei poate să facă pasul în Campionatul Național Rally2. Acela a fost momentul în care s-a alăturat formulei și copilotul Octavian Bostan.

„Pentru mine este al șaptelea raliu alături de Matei, din tot atâtea ale lui, iar obiectivul nostru este să sudăm un echipaj. Această coeziune vine cu timpul și cred că de când am început în această formulă, la Raliul Maramureșului 2021, lucrurile au evoluat. Sper să reușim să parcurgem întreg sezonul 2023, iar la finalul lui să devenim un echipaj și mai bun”, a precizat Octavian Bostan.

Pentru Matei și Octavian, componenți ai echipei Vali Porcișteanu Racing, urmează Raliul Argeșului, de la sfârșitul lunii, un raliu de casă atât pentru ei, cât și pentru „Cupa Dacia”. Cei doi sportivi sunt susținuți de Dacia Finance, Euro Motor - dealer Dacia Brașov, Flamicom - dealer Dacia Vâlcea și Auto Bara - dealer Dacia Bihor.

Citiți și: Teniși inspirați de Renault R5 Turbo!

Comments are closed.