Citroën este gata să renunțe definitiv la motorizările diesel

Vincent Cobée, noul director executiv al producătorului auto francez Citroën, este de părere că recent dezvăluitul model C5 X va da startul unei noi tendințe datorită faptului că va fi pus la dispoziția clienților doar cu opțiuni de propulsie pe benzină și sisteme plug-in hybrid.

„Sunt foarte dur când vine vorba despre diesel. Aceste motoare constituiau 80% din segment acum cinci ani și mai puțin de 50% anul trecut. Mă aștept ca ponderea lor să scadă sub 15% în următorii trei sau patru ani”, a declarat Cobée pentru publicația britanică Autocar.

Noul Citroën C5 X îmbină eleganța unui sedan cu dinamismul unui break și postura înaltă a unui SUV. El beneficiază, în premieră mondială, de suspensia inovatoare Citroën Advanced Comfort, concepută în așa fel încât să permită depășirea cu succes a tuturor obstacolelor întâlnite pe drum și a crea un efect similar unui „covor zburător”. În plus, scaunele Advanced Comfort sunt produse dintr-o spumă de înaltă densitate pentru a oferi o susținere optimă pe durata oricărei călătorii.

În materie de motorizare, noul C5 X dispune de un sistem plug-in hybrid capabil să dezvolte o putere combinată de 225 CP și să faciliteze deplasarea în modul complet electric pe o distanță de peste 50 km, cu o viteză maximă de 135 km/h.

Puteți citi aici mai multe informații despre noul Citroën C5 X.

Comments are closed.