Cele mai valoroase mărci auto din lume! Unde se clasează Dacia

Mercedes-Benz rămâne cel mai valoros brand european, iar Toyota deține supremația mondială, conform raportului „Brand Finance Automotive Industry 2022”.

În fiecare an, Brand Finance, cea mai importantă firmă de consultanță în privința valorii mărcilor, ia la puricat 5.000 dintre cele mai mari mărci și publică aproape 100 de rapoarte, clasificând brand-urile din toate sectoarele și țările. Raportul Brand Finance Automotive Industry 2022 clasează primele 100 de mărci de automobile cele mai valoroase și puternice din lume, primele 25 de mărci de componente auto, primele 15 mărci de anvelope și primele 10 mărci de servicii de închirieri auto.

Pe fondul condițiilor de piață dificile din cauza pandemiei și a penuriei de semiconductori, Mercedes-Benz a acordat prioritate electromobilității și a obținut rezultate excelente. Gigantul auto german a confirmat că vânzările de vehicule electrice au crescut cu 90% în acest an, iar o decizie-cheie pentru consolidarea mărcii Mercedes-Benz este rebranding-ul Daimler AG în Mercedes-Benz Group AG.

Cele mai puternice mărci.

Dacia ocupă locul 75, în scădere de pe 62, cu doar cinci locuri mai jos decât Aston Martin și cu cincisprezece față de Rolls-Royce.

Boom-ul pieței vehiculelor electrice face ca mărcile auto chineze să reprezinte opt din primele 10 mărci cu cea mai rapidă creștere. BYD devine cel mai valoros brand chinez în clasament, valoarea mărcii dublându-se la 6,4 miliarde de dolari.

Denso, din Japonia, se află în fruntea clasamentului producătorilor de componente auto pentru al cincilea an consecutiv, cu o valoare a mărcii de 4,2 miliarde de dolari, Michelin este cea mai valoroasă și mai puternică marcă de anvelope din lume pentru al cincilea an consecutiv (7,7 miliarde de dolari), în timp ce SIXT este desemnat brand-ul cu cea mai rapidă creștere, 115%, printre firmele ce oferă servicii de închirieri auto, cu o valoare de 1,3 miliarde de dolari.

Sursa foto: Brand Finance.

Citiți și: Honda HR-V e:HEV – Dați muzica mai tare, treceți pe SPORT, apăsați accelerația și bucurați-vă!

Noul Suzuki S-Cross va prelua succesul repurtat de Vitara și îl va duce la alt nivel!

Comments are closed.