Audi prezintă noile generații RS3 Sportback și RS3 Sedan

Constructorul auto german Audi a dat publicității informații complete cu privire la cea de-a treia generație RS3 Sportback, respectiv cea de-a doua generație a modelului RS3 Sedan, despre care anunță că sunt mai dinamice și beneficiază de un design exterior mai expresiv.

Vehiculele sunt echipate cu un motor 2.5 TFSI, în cinci cilindri, capabil să dezvolte 400 CP și un cuplu de 500 Nm în intervalul 2.250 - 5.600 rpm. Cu ajutorul acestui propulsor, accelerarea de la 0 la 100 km/h se efectuează în doar 3,8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Valoarea poate urca până la 290 km/h dacă se instalează pachetul opțional RS Dynamic, alături de un set de frâne ceramice.

Unitatea 2.5 TFSI este conectată la o transmisie cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte, care asigură schimbarea optimă și rapidă a treptelor de viteză pentru mai multă agilitate pe durata fiecărei deplasări. În plus, noile modele RS3 sunt primele vehicule din gama Audi prevăzute în mod standard cu sistemul RS Torque Splitter, de vectorizare a cuplului, care înlocuiește diferențialul de pe puntea spate. Datorită acestei tehnologii se obține o distribuție mai eficientă a cuplului către cele patru roți cu scopul de a îmbunătăți comportamentul în viraje.

Totodată, șoferii au la dispoziție acum modul de rulare RS Torque Rear – prin intermediul sistemului Audi Drive Select Driving Dynamics – creat special pentru a permite derapajele controlate, care se adaugă profilurilor Comfort, Auto, Dynamic, RS Individual și Efficiency. Mai mult decât atât, suspensia sport inclusă în echiparea standard poate fi înlocuită opțional cu una adaptivă care ajustează setările fiecărui amortizor în funcțiile de condițiile de drum și modul de rulare ales de către conducătorul auto.

În ceea ce privește designul exterior, se observă cu ușurință bara de protecție specifică automobilelor RS, grila Singleframe, fantele de ventilație de mari dimensiuni și blocurile optice prevăzute cu tehnologie LED. Farurile Matrix LED sunt disponibile opțional, la fel și jantele în cinci spițe, acoperite de anvelope de performanță Pirelli P Zero Trofeo R.

Interiorul este dominat de ecranul cu diagonala de 12,3 inch al tehnologiei Audi Virtual Cockpit Plus, la care se adaugă un display de 10,1 inch pe care șoferii pot vedea informații în legătură cu starea motorului, transmisiei și presiunii din anvelope. De asemenea, se remarcă scaunele sport RS decorate cu ajutorul unor cusături contrastante, volanul aplatizat în partea de jos și numeroase detalii din fibră de carbon.

Noile modele Audi RS3 Sportback și RS3 Sedan pot fi comandate în Europa începând din această vară, livrările fiind programate să înceapă în toamnă. Prețul de pornire este de 60.000 de euro pentru versiunea RS3 Sportback, respectiv 62.000 de euro pentru varianta RS3 Sedan, pe piața din Germania.

Comments are closed.