2010 SAAB 9-5 – imagini oficiale

Galerie foto

Un ambalaj diferit.

Întotdeauna am avut curizităţi de genul ăsta... Cum ar arăta un FIAT Panda „made in China”? Similar cu Great Wall Peri. Cum ar arăta harta României desenată de maghiari? Aberant. Cum ar arăta un Opel Insignia construit de suedezi? Ar fi... un SAAB 9-5.

Designul este în mod evident „opera” suedezilor, cu forma distinctivă a blocurilor optice faţă, montanţii A de culoare neagră şi bordul preluat de la conceptul 9-4X. Dar dacă te uiţi atent, sigur o să dai de rădăcinile Opel. SAAB 9-5 dispune de o versiune mai sportivă a platformei Epsilon II, aceeaşi care stă la baza noului Insignia, şi beneficiază de aceleaşi motoare ca şi „Maşina Anului 2009 în Europa”: ai 1,6 litri şi 160 CP, 2 litri la 210 CP sau V6 de 2,8 litri cu 300 CP (similar celui de la Insignia OPC) pe benzină şi diesel de 2 litri, în versiunile cu 160 sau 190 CP. Iar volanul... iarăşi, aduce a Insignia.

În rest, preţul de pornire de 37.000 de euro pare destul de greu de justificat. Ce-i drept, ai acces la o grămadă de „jucărele”, gen sistemul audio Harman-Kardon, sistemul de navigaţie Panasonic cu display cu diagonala de 8 inch, faruri bi-xenon şi sistem de entertainment pentru locurile din spate (apropos, tetierele din plastic arată absolut hidos), dar nu e nimic „rocket science”.

Oricum, dacă aştepţi cu nerăbdare, debutul lui SAAB 9-5 va avea loc în septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Comments are closed.