Z Proto oferă primele detalii despre viitoarea mașină sport din gama Nissan

Constructorul auto japonez Nissan a dezvăluit Z Proto, un prototip prin intermediul căruia își confirmă intenția de a lansa o nouă generație a mașinilor sport din familia Z. Prezentarea oficială a avut loc în cadrul unui eveniment special, care s-a desfășurat la Yokohama, sub atenta îndrumare a CEO-ului Makoto Uchida.

Z Proto a fost creat de o echipă de design din Japonia în așa fel încât să beneficieze de un stil exterior modern și atractiv, cu numeroase elemente preluate de la predecesorii săi. Caroseria automobilului a fost vopsită într-o nuanță de galben care amintește de schema de culori folosită pentru prima generație a modelului Z (S30).

„Designerii noștri au realizat numeroase studii și schițe pe măsură ce ne documentam despre generațiile anterioare și aflam ce aspecte le-au făcut să se bucure de succes. Într-un final, am decis ca Z Proto să călătorească între decenii, inclusiv în viitor”, a precizat Alfonso Albaisa, directorul de design al companiei Nissan.

Noul prototip reușește să iasă în evidență încă de la prima vedere prin forma capotei și a farurilor cu LED care amintesc de versiunea originală a gamei Z. Totodată, dimensiunile grilei dreptunghiulare din față sunt similare celor întâlnite la modelul actual, dar se remarcă inserțiile ovale care își propun să aducă un plus de modernitate și eleganță.

Conexiunea dintre Z Proto și prima generație a mașinii sport Z este cât se poate de vizibilă și din profil, iar în partea din spate se remarcă blocurile optice inspirate de cele ale variantei 300ZX și reinterpretate pentru lumea modernă. De asemenea, se observă detaliile din fibră de carbon, jantele din aliaj cu diametrul de 19 inch și cele două terminații ale sistemului de evacuare.

Habitaclul noului vehicul își propune să se adapteze perfect la nevoile șoferului și ale pasagerului din dreapta, îmbinând în mod armonios tehnologiile avansate cu detaliile vintage. Toate informațiile importante sunt afișate pe un display digital cu diagonala de 12,3 inch, instalat în spatele volanului multifuncțional cu trei spițe.

Punerea în mișcare a noului prototip Nissan Z Proto este asigurată de un motor V6 twin-turbo, conectat la o transmisie manuală cu șase trepte de viteză.

„Cu lansarea SUV-ului electric Ariya, în această vară, am început o nouă eră a electrificării și a tehnologiilor de conducere autonomă. Prin intermediul gamei Z, le oferim șoferilor senzațiile specifice unei mașini sport. De mai bine de 50 de ani creăm legenda Z împreună. Mă bucur că sunteți alături de noi pentru următorul capitol. Noul Z este pe drum”, a declarat șeful Nissan, Makoto Uchida.

Comments are closed.