Volvo va testa la scara larga masinile sale autonome

Galerie foto

Volvo a anunţat că va demara un test de amploare care va include 100 dintre vehiculele sale autonome şi se va desfăşura în anul 2017, în regiunea oraşului suedez Gothenburg.

Proiectul se numeşte „Drive Me” şi reprezintă o colaborare între Volvo, Administraţia suedeză de transport, Agenţia suedeză de transport, Parcul ştiinţific Lindholmen şi autorităţile locale din Gothenburg, informează Autocar.co.uk. Maşinile vor fi utilizate în condiţii obişnuite de trafic pe drumuri publice şi vor parcurge o distanţă totală de 50 km, chiar şi pe şosele aglomerate şi autostrăzi.

Iniţiativa va avea startul în 2014 cu o cercetare privind dorinţele clienţilor şi dezvoltarea tehnologiile, iar apoi se va muta în sectorul schiţării interfeţei cu utilizatorul înainte ca primul prototip să fie condus de o persoană.

„Dorinţa noastră este ca această maşină să fie în stare să se descurce singură indiferent de situaţia din trafic şi chiar să găsească o rută mai sigură în cazul în care şoferul nu reuşeşte să preia controlul asupra volanului”, a declarat Erik Coelingh, specialist tehnic în cadrul Volvo Car Group.

Volvo susţine că vehiculele folosite în acest proiect pilot au un grad mare de autonomie, iar şoferul este aşteptat să intervină atunci când consideră că este nevoie, având suficient timp la dispoziţie pentru a face acest lucru. De asemenea, ele pot efectua manevre de parcare fără ca nicio persoană să se afle în interior.

Prototipurile vor fi bazate pe noua platformă Scalable Product Architecture (SPA) construită de Volvo.

Comments are closed.