Volvo și Geely își vor uni activitățile de producție a motoarelor termice

Marca suedeză Volvo și grupul chinez Geely plănuiesc să își unească operațiunile de dezvoltare a propulsoarelor termice pentru a forma o nouă companie care să devină un furnizor global de unități convenționale și sisteme hibride.

În urma acestui acord, Volvo se va putea concentra mai mult asupra extinderii gamei sale de mașini premium echipate cu tehnologii complet electrice. Până la mijlocul deceniului viitor, brand-ul suedez estimează că jumătate dintre vânzările sale mondiale vor fi reprezentate de automobile electrice, iar cealaltă jumătate va fi formată din vehicule hibride.

Cât despre grupul Geely, noua entitate va dezvolta motoare cu ardere internă și sisteme hibride pentru mărcile Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC și Lynk & Co. De asemenea, firma ar putea deveni un furnizor de tehnologii de propulsie și pentru alți constructori auto din lume.

Volvo consideră că electrificarea industriei auto se va realiza treptat, astfel că va exista în continuare o cerere ridicată pentru sisteme hibride eficiente, nu doar pentru tehnologiile electrice. „Mașinile hibride au nevoie de cele mai bune motoare cu ardere internă. Noua companie va avea resursele și expertiza pentru a dezvolta aceste propulsoare la un cost eficient”, a declarat Håkan Samuelsson, președintele Volvo Cars.

Detaliile noului acord dintre Volvo și Geely vor fi comunicate ulterior.

Comments are closed.